Paimkite bulvių ir maltos mėsos. Švelnus bulvių zrazas, kuris tirpsta burnoje: šį patiekalą ruošiu pietums arba vakarienei.

“Zrazy” – tai mėsos patiekalas, dažnai maltos mėsos, kuris yra kotletas arba vyniotinis.

Žodis zrazy kilęs iš lenkiško žodžio “pjaustyti”, nes visi patiekalo produktai turi būti kruopščiai supjaustyti

.

Iš pradžių zrazy atsirado Lenkijoje, tai matyti iš pavadinimo. Vėliau vyniotinis su įdaru perėjo į kitas pasaulio virtuves, įskaitant lietuvių ir baltarusių

. Šiuo metu zrazy nuolat gaminamas daugelyje įstaigų. Pasigaminkime bulvių zrazy savo virtuvėje.

Bulvių zrazy ingredientai:

  • Bulvės – 800 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Miltai – 2 valg;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Virtos mėsos – 300 g;
  • Svogūnas – 1 vnt.

Bulvių zrazo paruošimas:

Išvirkite bulves, kol suminkštės. Svogūną smulkiai supjaustykite, pakepinkite keptuvėje augaliniame ir sviesto aliejuje, kol taps skaidrus

Siūlome paragauti:  Nerealiai skanus graikinių riešutų tortas su plombyro kremu. Skanus ir paprastas arbatai

. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir susmulkinkite blenderiu

.

Į dubenį su malta mėsa sudėkite svogūnus, druską ir išmaišykite.

Возьмите картофель и фарш. Нежные картофельные зразы, которые тают во рту: готовлю это блюдо на обед или ужин.

Bulves nulupkite ir sutrinkite. Bulves sumaišykite su kiaušiniu ir miltais, užminkykite tešlą

. Iš tešlos padarykite nedidelius plokštainiukus ir į vidų įdėkite įdaro. Įdarą užspauskite tešlos viduje.

Возьмите картофель и фарш. Нежные картофельные зразы, которые тают во рту: готовлю это блюдо на обед или ужин.

Kepkite zrazus keptuvėje augaliniame ir sviesto aliejuje iš abiejų pusių, kol paruduos.

Возьмите картофель и фарш. Нежные картофельные зразы, которые тают во рту: готовлю это блюдо на обед или ужин.

Gausite apetitiškus ir aromatingus bulvių zrazy. Tai geras būdas paįvairinti savo mitybą nauju patiekalu.

28

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Mane išmokė mano sesuo, mes gaminame maistą jau daugelį metų! Skanėstai stiklainyje: skanios paprikos žiemai
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *