Vienas iš mano mėgstamiausių ir paprasčiausių receptų. Cukinijos būna labai skanios. Naudokite tik šviežias cukinijas, o ne ilgai gulinčias, jaunas.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
cukinijų, 2 vnt.;
– šviežios duonos, poros gabalėlių
; – sviesto, gero gabalėlio.
Gaminimo procesas
Net jei turite jaunas cukinijas, vis tiek pašalinkite sėklas, nulupkite odelę.
Supjaustykite
plonais griežinėliais.
Į keptuvę įdėkite sviesto, sudėkite cukiniją, pagal skonį įberkite druskos, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol bus paruošta.
Perdėkite į lėkštes ir patiekite. Pabarstykite juodaisiais pipirais ir žolelėmis
, valgykite su šviežia duona, merkdami ją į kremines cukinijų sultis.
Pagal savo skonį galite pridėti šviežių žolelių, aromatinių žolelių, česnakų ir kitų priedų, tačiau natūralus cukinijų skonis tik su sviestu yra nepakartojamas.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.