Pirkti picą nebėra prasmės. Skanus naminės picos receptas bet kokiai progai: tešla be minkymo

Naminė pica – tai ne tik valgis, bet ir tikras ritualas, kuriame dera skoniai, nuotaika ir komfortas. Skirtingai nei parduotuvėje pirktos, viską, pradedant tešla ir baigiant priedais, galima koreguoti pagal savo skonį: pagrindą padaryti ploną arba pūstą, pasirinkti mėgstamą padažą, įdėti daugiau sūrio arba, priešingai, padaryti lengvą ir daržovių.

Gaminant picą namuose visada reikia šiek tiek kūrybiškumo.

Galite laikytis klasikinio recepto arba eksperimentuoti: naudoti įvairių rūšių sūrį, išbandyti neįprastus padažus ar net pakeisti tešlą, pavyzdžiui, be glitimo ar pilno grūdo.

Papasakosime, kaip pasigaminti naminę picą

Ingredientai:

  • Miltai – 450 g;
  • Mielės – 10 g;
  • Cukrus – 8 g;
  • Druska – 4 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Pienas – 450 ml;
  • Alyvuogių aliejus;
  • Pomidorai;
  • Svogūnai;
  • Česnakai;
  • Paprika – ¼ šaukštelio;
  • pomidorų padažas – ¼ šaukštelio;
  • raudonėlis – žiupsnelis;
  • Kukurūzų krakmolas – ½ šaukštelio;
  • Mozzarella sūris;
  • Dešra.
Siūlome paragauti:  Mane išmokė mama! Šis pomidorų paruošimas turėtų būti kiekvienuose namuose

Naminės picos paruošimas:

Sumaišykite miltus su mielėmis, druska ir cukrumi. Į mišinį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir išminkykite tirštą tešlą. Kepimo skardą patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite miltais ir pašalinkite jų perteklių

. Supilkite tešlą ant skardos, tolygiai paskleiskite

po visą paviršių. Supjaustykite pomidorus ir svogūnus griežinėliais, sudėkite juos į trintuvą kartu su česnakais ir susmulkinkite.

Pomidorų mišinį sudėkite į puodą su pomidorų pasta, krakmolu, druska, paprika ir raudonėliais ir užvirinkite. Palikite virti 30 sekundžių, tada perpilkite į atskirą dubenį, kol atvės

. Tešlos viršų

aptepkite

pomidorų mišiniu, kepkite sluoksnį 230 laipsnių temperatūroje 12 minučių. Smulkiai sutarkuokite sūrį ir apibarstykite juo picos viršų

Siūlome paragauti:  Skanių marinuotų kopūstų receptas. Taip kopūstus gamina mano mama

. Dešrą supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant sūrio sluoksnio. Picą kepkite 230 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių.

Покупать пиццу больше нет смысла. Рецепт вкусной домашней пиццы для любого повода: тесто без замеса

Gausite paprastą skanią picą namų vakarui. Tai geras būdas paįvairinti vakarienę ar pietus.

357

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *