Šis receptas jau seniai yra vienas mėgstamiausių ne tik mūsų šeimoje, bet ir visų mano draugių – pomidorai česnakiniame marinate būna patys skaniausi ir kvapniausi.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- pomidorų;
- česnakų;
- cukraus,
- druskos, acto;
- 1 litras vandens;
- druskos, 1 valgomasis šaukštas;
- cukrus, 5 šaukštai;
- acto,
Gaminimo procesas
Pomidorus rinkitės tankius, nedidelius ir tvirtus, be pažeidimų ir įlenkimų, kad konservuojant jie išliktų nepažeisti.
Česnakų reikia po didelį valgomąjį šaukštą su skiltele tarkuoti į kiekvieną 1-1,5 l stiklainį
. Prie kotelio šakute ar dantų krapštuku padarykite skylutes, kad jie nesutrūkinėtų.
Sudėkite česnakus, pomidorus ir užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite 20 minučių.

Nusunkite vandenį į puodą, įberkite druskos ir cukraus. Nepamirškite, kad recepte išvardyti ingredientai 1 litrui vandens, bet jūs skaičiuokite pagal savo kiekį. Užvirinkite, pavirkite pusę minutės ir supilkite atgal į stiklainius.
Į kiekvieną stiklainį įpilkite po 1 arbatinį šaukštelį 70 % esencijos
. Užsukite bet kokius dangtelius pagal savo skonį. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir suvyniokite, kol atvės
. Tokie konservai ilgai laikosi rūsyje ir sandėliuke.

Tiesiog paragaukite tokių kvapnių ir apetitą keliančių česnakų skonio pomidorų, tai puikus priedas prie bet kokio garnyro ir patiekalo.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

