Pyragas su obuoliais, kurį paruošti nėra sunkiau nei Charlotka, bet daug įdomesnio skonio ir išvaizdos.

Anksčiau labai dažnai gaminau obuolių šarlotę, bet ilgainiui ji man nusibodo. Norėjosi kažko naujo ir originalesnio. Noriu parodyti, kokį nuostabų obuolių pyragą dabar kepu vietoj klasikinės šarlotės ir net pamiršau apie ją. Šis pyragas visais atžvilgiais pranoko mūsų mėgstamiausią praeities klasiką. Ir skoniu, ir išvaizda mano pyragas gaunasi tikrai įdomesnis ir skanesnis, o paruošiamas jis taip pat lengvai. Be to, į jį galima įdėti džiovintų vaisių.

Visus ingredientus ir jų kiekius rasite straipsnio pabaigoje.

Kaip gaminti:

procesas labai panašus į Šarlotkos gaminimo procesą, tačiau jame yra keletas naujų momentų.

Imame kiaušinius, į juos įmušame paprastą ir vanilinį cukrų. Plakame mikseriu (arba plaktuvu, bet tai trunka ilgiau) iki sodrių putų ir pakeičiame spalvą į beveik baltą. Tai trunka tik apie 2 minutes.

Supilame augalinį aliejų.

Ir įmaišykite grietinę.

Intensyviai maišykite iki vientisos masės įprastu plakikliu. Jums nebereikia maišytuvo.

Į mišinį persijokite miltus.

Ir įberkite kepimo miltelių.

Vėl maišykite plaktuvu iki vientisos masės.

Tešla paruošta

.

Ji yra labai minkštos, orui laidžios konsistencijos.

Į tešlą suberkite džiovintus vaisius ir dar kartą išmaišykite.

recepte turiu sultenių

Siūlome paragauti:  Baklažanai graikišku stiliumi! Skanus užkandis, kurį galima valgyti dabar ir žiemą

.

Jei kas nors didesnio, galite tiesiog šiek tiek susmulkinti peiliu. Ir nereikia nieko mirkyti.

Paimkite kepimo formą. Aš turiu stiklinę, bet tinka bet kokia.

Išklokite ją kepimo popieriumi. Jei popierius neimpregnuotas, patepkite jį augaliniu aliejumi.

Sudėkite tešlą į formą ir išlyginkite paviršių.

Toliau – įdaras. Aš naudojau obuolius, bet galite imti ir kriaušes

. Obuolius supjaustykite plonomis plokštelėmis. Nereikia jų lupti nuo odelės.

Sudėkite obuolius į tešlą, bet ne visai standartiniu būdu. Įdėkite juos vertikaliai. Jie turėtų šiek tiek išsikišti iš tešlos.

Norėdami išgauti gražią, rausvą ir šiek tiek traškią plutelę, pabarstykite obuolius cukraus pudra ir cinamonu. Koks obuolių pyragas gali apsieiti be cinamono skonio

? Ir paskutinis akcentas – ant viršaus užtepkite gabalėlių sviesto. Jis taip pat skirtas apkepui paruduoti, o obuoliai su juo iškeps švelniau.

Siųskite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 45-50 minučių 180C temperatūroje. Tešla gerai pakils tarp obuolių plokščių.

Išimkite atvėsusį pyragą iš formos, nuimkite nuo popieriaus ir pabarstykite dar cukraus pudra (jei norite).

Draugai, pyragas skanus, daug įdomesnis nei Šarlotės, švelnesnis, minkštesnis, sultingesnis, gražesnis. Žodžiu, jis gerokai lenkia senąjį pyragą. Pabandykite jį iškepti ir garantuoju, kad nepasigailėsite.

Siūlome paragauti:  Pamirštas "Močiutės liežuvio" receptas. Daug gaminu ir duodu visiems draugams: varškės pyragas

Ingredientai 17x26x5 cm formai:

  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Paprastas cukrus – 150 g
  • Vanilinio cukraus – 8 g
  • Augalinis aliejus – 70 ml
  • Grietinė – 125 gr (15 % recepte)
  • Miltai – 230 gr
  • Kepimo milteliai – 10 gr
  • Cukraus pudros – 2 šaukšteliai + 1 šaukštelis.
  • Cinamonas – 1/2 šaukštelio.
  • Sviestas – 50-60 gr
  • Obuoliai – 650 gr
  • Sultenės – 50 gr

46

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *