“Saulė butelyje” – tai skanus limonadas be kenksmingų cheminių medžiagų. Štai kaip jį pasigaminti

Limonado istorija prasidėjo viduramžiais karštose Viduržemio jūros pakrantėse. Tuomet ledinio vandens su citrina receptas sparčiai ėmė plisti po visą pasaulį. Ypatingi žinovai šį gėrimą paįvairindavo violetinių ir levandų sirupais

. Vėliau limonadas išpopuliarėjo per šokius ir kortų žaidimus, nes gerai malšino troškulį. Dabar šį gėrimą dažniau keičia parduotuvinė limonada, nors daug maloniau gerti vėsų naminį limonadą.

Nusprendėme papasakoti apie limonado receptą su vienu netradiciniu ingredientu – kiaulpiene.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Kiaulpienių pumpurai – 300 g;
  • citrina – 1 vnt;
  • cukrus – 100 g;
  • mėtos – 3-4 šakelės;
  • vandens – 1,5 litro.

Limonado paruošimas:

Paruoškite limonadą iš kiaulpienių, augančių sode arba atokiau nuo kelio. Žiedus pirmiausia nuplaukite giliame inde, o paskui – po tekančiu vandeniu. Taip atsikratome dulkių ir vabzdžių

Siūlome paragauti:  Tiesiog sutarkuokite dešreles ir turėsite puikų patiekalą. Skanu ir nebrangu: kasdien gaminu savo anūkams

. Į daugiafunkcinio virintuvo indą sudedame gėles, užpilame vandeniu, įdedame 100 g cukraus. Citriną padalykite per pusę. Iš pirmosios dalies išspaudžiame sultis, o antrąją dalį supjaustome apskritimais. Sudėkite prie gėlių

ir virkite 15 minučių “Virimo” režimu. Perkoškite ir supilkite į gražų indą. Nuneškite į šaldytuvą, kad gėrimas atvėstų.

Atlikta!

Būtinai pabandykite pasigaminti limonadą namuose.

52

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Koldūnų tešlos nebeminku. Šis metodas apvertė mano mintis aukštyn kojomis: naminiai tinginiai koldūnai
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *