Salotos laikomos neatsiejama užkandžio dalimi ant stalo, nors dažnai atrodo kaip visavertis patiekalas. Verta atskirti užkandines salotas nuo pilnaverčių salotų. Tos pirmosios sugalvotos greitam pasisotinimui. Tai reiškia, kad užkandines salotas galima pagaminti greitai ir be sudėtingų machinacijų
. Visavertės salotos – tai patiekalas, turintis daug ingredientų. Su kiekvienu produktu reikia atskirai sąveikauti ir jį paruošti
. Kadangi visaverčių salotų receptų yra gana daug, papasakosime apie užkandinę subtilių salotų versiją.
Salotų ingredientai:
- Vištienos filė – vnt;
- citrinos sulčių – šaukštelis;
- svogūnas – vnt;
- garstyčios – šaukštelis;
- agurkas – vnt;
- druskos – šaukštelis;
- sūris – 100 g;
- cukraus – 2 šaukšteliai;
- vištienos kiaušiniai – 4 vnt;
- augalinis aliejus – 200 ml;
- obuolių sidro acto – 2 valgomieji šaukštai;
- vandens – 2 šaukštai.
Salotų paruošimas:
Vištienos krūtinėlę ir 3 kietai virtus kiaušinius. Mėsą dar kartą apdorokite verdančiame vandenyje su žiupsneliu druskos. Šiam procesui reikia tik 15 minučių.
Atkreipkite dėmesį! Sultinio išpilti nereikia.
Nuluptą svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į gilų dubenį. Ten pat supilkite pusę šaukštelio druskos, šaukštą cukraus, actą ir vandenį. Sumaišykite komponentus ir palikite svogūną marinuotis 15 minučių.
Tuo metu išvirtą filė supjaustykite skaidulomis, agurką supjaustykite ketvirčiais, sūrį – batonais. Kiaušinius nulupkite nuo lukštų ir sutarkuokite vidutine tarka
. Giliame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, kiaušinį, druską, cukrų ir garstyčias. Plakite trintuvu iki skysto vientiso padažo. Į mišinį įpilkite citrinos sulčių, plakite dar minutę
. Visus produktus sumaišykite salotinėje.
Jums beliks salotas pagardinti naminiu padažu ir patiekti svečiams.

Jei nemėgstate sūrio į salotas pjaustyti batonais, naudokite trintuvą.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

