Skanios ir švelnios salotos per 5 minutes. Paprastas receptas: visiems svečiams patiko

Salotos laikomos neatsiejama užkandžio dalimi ant stalo, nors dažnai atrodo kaip visavertis patiekalas. Verta atskirti užkandines salotas nuo pilnaverčių salotų. Tos pirmosios sugalvotos greitam pasisotinimui. Tai reiškia, kad užkandines salotas galima pagaminti greitai ir be sudėtingų machinacijų

. Visavertės salotos – tai patiekalas, turintis daug ingredientų. Su kiekvienu produktu reikia atskirai sąveikauti ir jį paruošti

. Kadangi visaverčių salotų receptų yra gana daug, papasakosime apie užkandinę subtilių salotų versiją.

Salotų ingredientai:

  • Vištienos filė – vnt;
  • citrinos sulčių – šaukštelis;
  • svogūnas – vnt;
  • garstyčios – šaukštelis;
  • agurkas – vnt;
  • druskos – šaukštelis;
  • sūris – 100 g;
  • cukraus – 2 šaukšteliai;
  • vištienos kiaušiniai – 4 vnt;
  • augalinis aliejus – 200 ml;
  • obuolių sidro acto – 2 valgomieji šaukštai;
  • vandens – 2 šaukštai.
Siūlome paragauti:  Užpilkite vištieną kefyru ir pašaukite į orkaitę: mėsa ištirps burnoje.

Salotų paruošimas:

Vištienos krūtinėlę ir 3 kietai virtus kiaušinius. Mėsą dar kartą apdorokite verdančiame vandenyje su žiupsneliu druskos. Šiam procesui reikia tik 15 minučių.

Atkreipkite dėmesį! Sultinio išpilti nereikia.

Nuluptą svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į gilų dubenį. Ten pat supilkite pusę šaukštelio druskos, šaukštą cukraus, actą ir vandenį. Sumaišykite komponentus ir palikite svogūną marinuotis 15 minučių.

Tuo metu išvirtą filė supjaustykite skaidulomis, agurką supjaustykite ketvirčiais, sūrį – batonais. Kiaušinius nulupkite nuo lukštų ir sutarkuokite vidutine tarka

. Giliame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, kiaušinį, druską, cukrų ir garstyčias. Plakite trintuvu iki skysto vientiso padažo. Į mišinį įpilkite citrinos sulčių, plakite dar minutę

. Visus produktus sumaišykite salotinėje.

Jums beliks salotas pagardinti naminiu padažu ir patiekti svečiams.

Siūlome paragauti:  Cukinijos - kaip kebabai! Žiemą negali atitraukti ausų nuo stiklainio, jos tokios skanios.

Вкусный и нежный салат за 5 минут. Простой рецепт: всем гостям понравился

Jei nemėgstate sūrio į salotas pjaustyti batonais, naudokite trintuvą.

Вкусный и нежный салат за 5 минут. Простой рецепт: всем гостям понравился

479

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *