Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Sovietinių laikų naminių sausainių receptas: skonis, kuris atgaivins prisiminimus!

Šie paprasti ir skanūs sausainiai buvo labai populiarūs Sovietų Sąjungoje, nes jie buvo lengvai paruošiami, naudojant paprastus ingredientus, tačiau turintys nepakartojamą skonį. Su šiuo receptu galėsite pasinerti į retro laikų skonius!

Ingredientai:

  • 200 g sviesto (minkšto)
  • 1 stiklinė cukraus (apie 200 g)
  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2-2,5 stiklinės kvietinių miltų (apie 300–350 g)
  • 1 žiupsnelis druskos

Paruošimas:

  1. Sviesto ir cukraus mišinys:
    • Sviestą suminkykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol jis taps švelnus ir kreminis. Tai galite daryti rankiniu būdu su šluotele arba elektriniu mikseriu. Gerai išplakite, kad sviestas taptų lengvas ir purus.
  2. Įmuškite kiaušinį:
    • Į sviesto ir cukraus mišinį įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite, kol susijungs visi ingredientai. Mišinys turi būti lygus ir be gumulėlių.
  3. Miltų ir kepimo miltelių pridėjimas:
    • Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska.
    • Pamažu pradedant įmaišyti miltus į sviesto ir kiaušinio mišinį, maišykite, kol susidarys švelni tešla. Jei tešla per daug lipni, galite pridėti dar truputį miltų, tačiau stenkitės nepermaišyti, kad sausainiai būtų švelnūs.
  4. Tešlos formavimas:
    • Iš paruoštos tešlos suformuokite mažus rutuliukus (apie 1–2 cm skersmens), juos suformuokite į apskritimus arba šiek tiek suplokite pirštais, kad gautumėte sausainius.
    • Sausainius galite pabarstyti cukrumi (jei norite papildomo saldumo ir traškumo).
  5. Kepimas:
    • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite sausainius, palikdami tarp jų šiek tiek tarpo, nes jie šiek tiek išsiplės kepant.
    • Kepkite 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių, kol sausainiai taps auksinės spalvos.
  6. Atvėsinimas ir patiekimas:
    • Išėmę sausainius iš orkaitės, leiskite jiems atvėsti ant grotelių. Kai atvės, jie bus trapūs ir puikiai tiks prie arbatos ar kavos.
Siūlome paragauti:  Skanus ir traškus krekeris prie arbatos per 15 minučių!

Papildomi patarimai:

  • Papuošimas: Jei norite, galite apibarstyti sausainius cukraus pudra arba panardinti juos į šokolado glajų.
  • Įdaro variantai: Jei norite, galite į tešlą įmaišyti šiek tiek kakavos miltelių, kad gautumėte šokoladinius sausainius, arba įdėti mėgstamų uogienės šaukštelių į centre, kad jie būtų dar įdomesni.

Skanaus!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalink receptu su draugais!
Parašykite komentarą!