Ingredientai:
- kiauliena – 0,5 kg
- svogūnas – 300 g
- citrina – pusė
- raudonasis čili pipiras – 1/3 šaukštelio.
- paprika – 1/2 šaukštelio.
- augalinis aliejus – 50 ml
- petražolės, krapai – pagal skonį
- druska – pagal skonį.
- didelis apelsinas – 1 vnt.
Paruošimas:
Supjaustykite kiaulieną mažais gabalėliais.
Svogūną ir citriną kartu su žievele sumalkite pusžiedžiais.
Sudėkite mėsą į dubenį, suberkite citriną, svogūną ir druską.
Suberkite prieskonius ir gerai išmaišykite.
Uždenkite dubenį dangčiu ir marinuokite 2-3 valandas.
Mėsą apkepkite iš visų pusių karštoje keptuvėje su augaliniu aliejumi apie 5 minutes
Tada užpilkite puse stiklinės vandens ir troškinkite ant vidutinės ugnies, kol skystis išgaruos.
Pakepinkite dar porą minučių, išjunkite ir pabarstykite smulkintomis žolelėmis.
Patiekite su apelsino griežinėliais, kad pagerintumėte skonį.
Gero apetito!