Konditerijos gaminiai yra pagrindinis bet kurios šalies virtuvės atributas. Neįmanoma įsivaizduoti parduotuvės prekystalio be skanių pyragaičių. Pažiūrėkime, kaip bandelės ruošiamos Vokietijoje.
Kepimui skirti ingredientai:
- Pienas – 250 ml;
- sausų mielių – 7 g;
- cukraus – valgomasis šaukštas;
- vanilinio cukraus – šaukštelis;
- vynuogių actas – valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus – 80 ml;
- kiaušinis – vnt;
- miltai – 500 g;
- druskos – 0,5 šaukštelio;
- mocarelos – pakelis;
- minkštas sūris (rikota) – pakelis;
- sutirštintas pienas – 3 šaukštai. l.
Kepimo paruošimas:
Pirmiausia reikia pašildyti pieną iki 5060 laipsnių temperatūros. Į šiltą pieną supilti įprastą ir vanilinį cukrų, mieles – išmaišyti
. Į mišinį supilti actą ir saulėgrąžų riebalus, produktus dar kartą išmaišyti. Išplakite kiaušinį, atskirkite trynį nuo baltymo. Baltymą
įmaišykite
į mielių
mišinį
, trynį kol kas atidėkite į šalį.
Baltymą įmaišykite į mieles ir dalimis persijokite miltus į mišinį
.
Sudedamąsias dalis pasūdykite ir išmaišykite. Suformuokite tešlą, tada iškočiokite ją ant stalo į gumulą
. Į gilų dubenį įpilkite šiek tiek augalinių riebalų ir ten įdėkite gumulą. Pusvalandžiui nuneškite gaminį į šiltą vietą. Praėjus nurodytam laikui, tešlą dar kartą išminkykite
. Padalykite
tešlą
į 4 lygias dalis, kurių kiekviena taip pat padalijama, bet į 5 dalis. Iš kiekvienos dalies suformuokite gumulą ir palikite visą partiją išbrinkti maždaug 10 minučių.
Iškočiokite gabalėlius į 8-10 cm skersmens apskritimus, sudėkite į vidų sūrį ir užspauskite. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir dėkite paplotėlius siūle žemyn.
Išplakite šaukštą pieno ir kiaušinio trynį. Palikite pyragėlius 20 minučių pastovėti po maistine plėvele. Tada kiekvieną paplotėlį aptepkite kiaušinio ir pieno mišiniu.
Kepkite bandeles 25 minutes 180 °C temperatūros orkaitėje
. Tuo metu paruoškite padažą – sumaišykite minkštą sūrį ir kondensuotą pieną. Kai bandelės atvės, supilkite improvizuotą grietinėlę.
Rezultatas – gaunasi skanios sūrio vokiškos bandelės.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.