Išbandę šiuos gardžius naminius blynus, neabejojame, kad jie taps mėgstami visai šeimai. Į juos galite dėti ir pikantiškų, ir saldžių įdarų – jie universalūs! Juos galima paruošti greitai ir be jokio vargo. Rezultatas – stulbinantis!

Ko reikės 20 vnt:
- druskos – šiek tiek
- miltų – 320 g
- pieno – 500 gramų
- lieso sviesto – 3 valgomųjų šaukštų ir kepimui
- mineralinio vandens – 1 puodelio
- cukraus – 2 šaukštai
- kiaušiniai – 3 vnt.
- vanilino – jei tai saldus įdaras

Kaip paruošti:
- Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite į juos cukrų ir druską.
- Supilkite pieną, suberkite persijotus miltus, viską gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa.
- Leiskite tešlai pusvalandį pastovėti ant stalo.
- Ant ugnies pastatykite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus.
- Šaukštu supilkite tešlą ir leiskite jai pasklisti ant keptuvės.
- Kiekvienas blynas kepamas, kol įgauna auksinę spalvą.
Kokius priedus galima pasigaminti – dažniausiai pasirenkami šie variantai:
- medus, “Nutella”, bananai;
- uogienė;
- saldus varškės sūris su kiaušiniu.
Sūrus: “Sūrus blynas – tai ne tik blynas, bet ir blynas, kurį galima iškepti į sūrų:
- malta mėsa su svogūnais;
- grybai grietinėje;
- sūdyta varškė su žolelėmis;
- ryžiai su kiaušiniu.
Yra kelios rekomendacijos, kurios padės blynus paversti tobulais:

Jei į tešlą įpilsite mineralinio vandens, blynai bus elastingesni ir nesuplyš. Norėdami, kad blyneliai būtų ploni, tešlą atskieskite didesniu kiekiu vandens. Atminkite, kad paruoštą tešlą šaldytuve galima laikyti iki dviejų dienų.
Dabar laikas eksperimentuoti – mėgaukitės iki soties!

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

