Tai vienas paprasčiausių ir skaniausių kopūstų receptų, kuriuos galima ilgai laikyti ir naudoti įvairiems patiekalams: sriuboms, barščiams, troškintiems kopūstams, salotoms, pyragų, pyragaičių ir koldūnų įdarui, daržovių apkepams.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
- Reikės: ankstyvo kopūsto, 1 žiedinio kopūsto;
- aspirino, 1 tabletės;
- verdančio vandens.
Gaminimo procesas
Pagal šį receptą ruošiami ankstyvieji, jauni kopūstai. Produktų kiekis nurodytas 1 litro talpos stiklainiui.
Kopūstai plonai supjaustomi ir iš karto paskleidžiami į švarius, sausus ir iš anksto sterilizuotus stiklainius. Kopūstai tik suspaudžiami, bet nesutankinami.
Į kiekvieną stiklainį įdėkite po tabletę acetilsalicilo rūgšties. Jei turite pusantro litro stiklainį, įdėkite pusantros tabletės. Tačiau geriau uždaryti į litrinį stiklainį.
Užpilkite kopūstus stačiu verdančiu vandeniu iki pat viršaus, o kopūstus pradurkite peiliu, kad visas vanduo patektų į stiklainio dugną, ir įpilkite verdančio vandens.
Užsukite dangtelius, kelis kartus pakratykite stiklainį.
Uždėkite stiklainius ant dugno, neapverskite ir suvyniokite, kol visiškai atvės.
Laikykite rūsyje arba sandėliuke. Kiekvieną atidarytą stiklainį geriau sunaudoti iš karto – atviri kopūstai greitai pradeda tamsėti, todėl troškiniui imkite iš karto du stiklainius, o barščiams užtenka vieno.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.