Pagal kinišką svogūnų sodinimo būdą jų derlius nuimamas šiek tiek greičiau nei įprastai, o patys svogūnai užauga beveik dvigubai didesni. Pats procesas nėra sudėtingas: svarbiausia svogūnus sodinti ant aukštų keterų.
Vadinamasis “keterų” sodinimo būdas nėra grynai kinų išradimas, tačiau būtent Kinijoje jis buvo išrastas svogūnams sodinti. Šio būdo privalumai yra keli: svogūnai yra iškilę virš žemės, todėl mažiau pažeidžiami parazitų, svogūnus galima sodinti anksčiau nei įprastai (svogūnai yra arčiau saulės ir greičiau įšyla), o patys svogūnai yra didesni nei auginami įprastu būdu – dėl vietos, kurią kiekvienas vaisius gauna griaučiuose.
Svarbiausia taikant kiniškų svogūnų sodinimo technologiją – tinkamai parinkti lysvę. Grioveliai, į kuriuos sodinami svogūnai, turi būti ne žemesni kaip 15 cm. Atstumas tarp kiekvieno svogūno taip pat turėtų būti apie 15 centimetrų. Tarp vagų palikite 20 centimetrų tarpą, kad kiekvienas svogūnėlis galėtų vystytis be dirbtinių apribojimų. Dėl to svogūnas suformuos didelę galvutę ir greitai augs – puri aukštos vagos dirva vėdinama ir šildoma saulės.
Paruoštose grėbliuose reikia padaryti 3 centimetrų gylio duobutes, į jas ir sodinsime svogūnus. Nedidelis, bet svarbus patarimas: likus savaitei ar dviem iki sodinimo, dėžutes su svogūnais pravartu pašildyti, tai padės išvengti galimo puvinio.
Galiausiai verta pasakyti, kad pagal kinų sistemą pasodintus svogūnus prižiūrėti lengviau nei įprastus svogūnus – tereikia laistyti lysvę ir laiku tręšti

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.