Daržovių asorti sandariai uždaryti pomidorai būna labai tankūs, kvapnūs, beveik kaip statinėje.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
pomidorų;
– saldžiosios paprikos, 1 vnt. stiklainyje
; – prieskoninių žolelių
; – česnako
; – raudonėlio pipirų, 5 vnt. stiklainyje
; – konservavimui skirto mišinio, 1 šaukštelis
stiklainyje
.
Marinatui paruošti reikia 1 litro:
–
druskos, 1 valgomasis šaukštas
; – cukraus, 3 valgomieji šaukštai;
– 9 % acto, 50 ml
Virimo procesas
Labai patogu pomidorus uždaryti į 1,5 l stiklainius
. pomidorus nuplauname, česnaką nulupame – imame pagal skonį.
Prie kiekvieno pomidoro nupjauname dugną ir į vidurį įdedame kelias česnako skilteles.
Saldžiąją papriką supjaustome šiaudeliu
.
Į kiekvieną stiklainį įpilame po laivelį marinavimo mišinio, išdėliojame pomidorus ir uždedame saldžiosios paprikos šiaudelius, krapų ir petražolių šakeles.
Užpildome stiklainius iki viršaus. Užpilame
verdančiu vandeniu, uždengiame dangteliais ir paliekame 20 minučių
.
Vandenį
nusunkiame
į puodą
.
Užvirinkite.
Patarimas: verdant vanduo išgaruoja, todėl įpilkite šiek tiek švaraus, kad jo užtektų visiems stiklainiams pripildyti.
Į stiklainius supilkite verdantį vandenį, uždenkite dangteliais ir palikite 15 minučių.
Nusunkite vandenį, sumaišykite su druska ir cukrumi, užvirinkite, pavirkite porą minučių, supilkite actą, užvirinkite ir supilkite marinatą į stiklainius
. Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius aukštyn kojomis, užsukite, kol visiškai atvės.
Konservus laikykite rūsyje arba sandėliuke
.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.