Bulvių pyragai – tradicinis rusų virtuvės patiekalas, populiarus daugelyje šeimų. Jie gali būti ruošiami su įvairiais įdarais, tačiau labiausiai paplitęs variantas yra bulvių įdaras.
Paprastai į bulvių įdarą dedama svogūnų. Tačiau įdarą galima padaryti maistingesnį naudojant lašinius. Jis suteikia puikų aromatą ir skonį pyragų bulvių košei.
Kepiniai su bulvėmis būna sotūs, skanūs ir kvapnūs. Pyragai gali būti patiekiami kaip atskiras patiekalas arba kaip priedas prie kitų patiekalų.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: pienas – 250 ml;
- cukraus – 2 šaukšteliai;
- žalios mielės – 20 g;
- grietinė – 100 g;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- kiaušinis – 1 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- miltai – 550 g.
Bulvių įdaro ingredientai:
- bulvės – 800 g;
- druskos – 1,5 šaukštelio;
- sūdyti lašiniai – 100 g;
- sviesto – 30 g.
Bulvių pyragų paruošimas:
Į 50 ml šilto pieno įpilti šaukštelį cukraus, įberti mielių, išmaišyti ir palikti, kol susidarys opara. Tuo metu grietinę sumaišykite su likusiu pienu, kiaušiniu ir augaliniu aliejumi.
Sumaišykite ingredientus,
supilkite
cukrų ir druską, dar kartą išmaišykite ir suberkite miltus. Užminkykite minkštą ir lipnią tešlą, palikite ją šiltai 1 val.
Tuo metu paruoškite įdarą: išvirkite nuluptas bulves, kol bus paruoštos. Lašinius supjaustykite plonais mažais strypeliais ir apkepkite keptuvėje iki auksinės spalvos.
Bulves pasūdykite ir sutrinkite, sudėkite apkeptus lašinius su riebalais ir sviestą, išmaišykite.
Išminkykite tešlą, padalykite
ją į
16 vienodų dalių, suformuokite
ritinėlius. Iš ritinėlių iškočiokite nedidelius plokščius pyragėlius, sudėkite į juos įdarą ir užkimškite vidų. Kepkite paplotėlius keptuvėje su dideliu kiekiu augalinio aliejaus, kol paruduos iš abiejų pusių.
Iškepusius pyragėlius galite iš karto patiekti į stalą. Karšti jie būna minkšti ir traškūs.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.