Vištienos šlaunelės orkaitėje. Mano mėgstamiausias vištienos receptas su sultingu įdaru

Keptos vištienos šlaunelės yra populiarus ir lengvai paruošiamas patiekalas, kuriame mėsos sultingumas derinamas su įvairiais prieskonių ir padažų skoniais. Šis gaminimo būdas leidžia išsaugoti naudingąsias vištienos savybes, taip pat lengvai pritaikyti receptą prie įvairių pageidavimų ir kulinarinių tradicijų

. Vištienos šlaunelės, kitaip nei krūtinėlės, dėl didesnio riebalų kiekio yra sodresnio skonio ir malonesnės tekstūros. Dėl to jos idealiai tinka kepti, nes net ir ilgai termiškai apdorojant išlieka drėgnos ir minkštos.

Iškeptos vištienos šlaunelės gali būti pagrindinis šeimos vakarienės patiekalas, taip pat šventinio stalo priedas.

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos šlaunelės – 10 vnt;
  • alyvuogių aliejaus – 3 valg;
  • sojų padažas – 2 šaukštai;
  • česnako miltelių – 1 šaukštelis;
  • paprikos miltelių – 1 šaukštelis;
  • grybai – 250 g;
  • sviesto – 50 g;
  • pomidorai – 250 g;
  • mocarelos sūris – 120 g;
  • druskos – šaukštelis.
Siūlome paragauti:  Naminę girą pasigaminu per 5 minutes paprastu būdu: skanu ir gaivu.

Keptų vištienos šlaunelių paruošimas:

Iš vištienos šlaunelių išimkite kaulus, peiliu didelius mėsos gabalus padalykite į plokštesnius. Mėsą uždenkite maistine plėvele ir išmuškite specialiu plaktuvu

. Alyvuogių aliejuje sumaišykite sojų padažą, druską, česnakų miltelius, papriką ir išmaišykite. Marinatą supilkite į mėsą, išmaišykite ir palikite pusvalandį marinuotis po maistine plėvele.

Per tą laiką smulkiai supjaustykite grybus, keptuvėje ištirpinkite sviestą ir augalinį aliejų. Sudėkite grybus į aliejų ir kepkite, kol išgaruos drėgmė

. Pomidorus smulkiai supjaustykite, sūrį sutarkuokite stambia tarka. Įdėkite mėsą be apvalkalo, ant paviršiaus sudėkite pakepintus grybus, sūrį ir pomidorus.

Куриные бедра в духовке. Любимый рецепт курицы с сочной начинкой

Susukite mėsą į ritinį su įdaru viduje, dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.

Куриные бедра в духовке. Любимый рецепт курицы с сочной начинкой

Suktinukus 20 min. kepkite 190 °C.

Tada išimkite iš orkaitės ir aptepkite susiformavusiomis sultimis. Toliau kepkite mėsą ir faršą 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Siūlome paragauti:  Vasaros džiaugsmo salotos. Naujas šviežias receptas per 10 minučių: netikėtas pažįstamų ingredientų derinys

Куриные бедра в духовке. Любимый рецепт курицы с сочной начинкой

Iš vištienos šlaunelių gausite sultingus suktinukus. Tai geras būdas pagaminti skanią ir sočią vakarienę visai šeimai.

240

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *