Yra daug žirnių sriubos receptų. Ji ruošiama įvairių mėsos sultinių pagrindu, dedama įvairių prieskonių. Tačiau visuose receptuose yra toks punktas kaip išankstinis žirnių mirkymas.
Prisimenu, kad mano mama ir močiutė mirkydavo žirnius per naktį, o paskui virdavo 3 valandas, man toks virimo variantas netiko. O šiandien noriu su jumis pasidalyti savo mažomis kulinarinėmis gudrybėmis, kaip aš pati sau palengvinau maisto gaminimą ir kaip man pavyksta žirnius išvirti per 5 minutes!
Aš naudoju paprastus kietus žirnius, sveikus, o kartais smulkintus, jokio skirtumo nėra. Bet kokius žirnius išverdu per kelias minutes. Ir sriuboje, ir košėje! Ar
jus sudomino
?
Tada imkimės virti žirnių sriubą
.Ingredientai :
- Bulvės
- Svogūnai
- Morkos
- Žirniai
- Prieskoniai pagal skonį
- Rūkyta mėsa (jei reikia)
Paruošimas :
Bulves verdu sveikas, paskui jas tiesiog sutrinu, man patinka trinta sriuba. Taip pat pakepinau svogūnus ir morkas, kol suminkštėjo.
Dabar pereikime prie įdomiausios dalies. Imame žirnelius, nesvarbu, kokios firmos, aš nusipirkau keletą.
Supilame žirnelius į blenderio dubenį ir susmulkiname.
Turėtumėte gauti smulkią žirnių kruopelę.
Kai tik bulvės išvirs, sudėkite kepsnius ir rūkytą mėsą. Paskutiniuoju šaukštu supilkite kruopas ir gerai išmaišykite
Sriuba pradeda tirštėti prieš akis, gaunasi soti, skani ir nereikia laukti 3 valandų, kol žirniai išvirs.
Naudojant šį virimo būdą sriubos skonis išlieka toks pat, kaip ir verdant nesmulkintus žirnius.
Gero apetito!
Ar žinojote apie šį metodą? Kaip manote, ar jis tiks jūsų virtuvėje? Pasidalykite savo nuomone komentaruose!

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.