Žirnių ilgai neviriau, tik 5 minutes, ir jų mirkyti nereikia, net sriuboje ar košėje.

Yra daug žirnių sriubos receptų. Ji ruošiama įvairių mėsos sultinių pagrindu, dedama įvairių prieskonių. Tačiau visuose receptuose yra toks punktas kaip išankstinis žirnių mirkymas.

Prisimenu, kad mano mama ir močiutė mirkydavo žirnius per naktį, o paskui virdavo 3 valandas, man toks virimo variantas netiko. O šiandien noriu su jumis pasidalyti savo mažomis kulinarinėmis gudrybėmis, kaip aš pati sau palengvinau maisto gaminimą ir kaip man pavyksta žirnius išvirti per 5 minutes!

Aš naudoju paprastus kietus žirnius, sveikus, o kartais smulkintus, jokio skirtumo nėra. Bet kokius žirnius išverdu per kelias minutes. Ir sriuboje, ir košėje! Ar

jus sudomino

?

Tada imkimės virti žirnių sriubą

.Ingredientai :

  • Bulvės
  • Svogūnai
  • Morkos
  • Žirniai
  • Prieskoniai pagal skonį
  • Rūkyta mėsa (jei reikia)
Siūlome paragauti:  Žuvies kotletai "Po-Odessky". Receptas be duonos: sultingi jūros lydekos kotletai

Paruošimas :

Bulves verdu sveikas, paskui jas tiesiog sutrinu, man patinka trinta sriuba. Taip pat pakepinau svogūnus ir morkas, kol suminkštėjo.

Горох не варю долго, всего 5 минут и замачивать не нужно, хоть в суп, хоть в кашу

Dabar pereikime prie įdomiausios dalies. Imame žirnelius, nesvarbu, kokios firmos, aš nusipirkau keletą.

Горох не варю долго, всего 5 минут и замачивать не нужно, хоть в суп, хоть в кашу

Supilame žirnelius į blenderio dubenį ir susmulkiname.

Горох не варю долго, всего 5 минут и замачивать не нужно, хоть в суп, хоть в кашу

Turėtumėte gauti smulkią žirnių kruopelę.

Горох не варю долго, всего 5 минут и замачивать не нужно, хоть в суп, хоть в кашу

Kai tik bulvės išvirs, sudėkite kepsnius ir rūkytą mėsą. Paskutiniuoju šaukštu supilkite kruopas ir gerai išmaišykite

Sriuba pradeda tirštėti prieš akis, gaunasi soti, skani ir nereikia laukti 3 valandų, kol žirniai išvirs.

Горох не варю долго, всего 5 минут и замачивать не нужно, хоть в суп, хоть в кашу

Naudojant šį virimo būdą sriubos skonis išlieka toks pat, kaip ir verdant nesmulkintus žirnius.

Горох не варю долго, всего 5 минут и замачивать не нужно, хоть в суп, хоть в кашу

Gero apetito!

Ar žinojote apie šį metodą? Kaip manote, ar jis tiks jūsų virtuvėje? Pasidalykite savo nuomone komentaruose!

63
Siūlome paragauti:  Sluoksniuotos tešlos vamzdeliai su kremu. Paprastas receptas iš turimų produktų

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *