Tai patys skaniausi sausainiai, kokius tik esu ragavusi! Žemės riešutų atostogų sausainiai

Sausainiai “Riešutai” – nuostabus skanėstas, kuris daugelyje posovietinių šalių tapo tikru namų kepinių simboliu. Savo forma šie sausainiai iš tiesų primena mažus graikinius riešutus, o vidinis įdaras dažnai būna iš saldžios grietinėlės, todėl yra ypač apetitiški.

Riešutams kepti paprastai reikia naudoti specialią formą, kuri leidžia sukurti charakteringą apvalkalą, sudarytą iš lengvo riešutų skonio tešlos. Kartu su subtiliu įdaru šie sausainiai tampa ne tik skanūs, bet ir estetiški. Dėl vizualinio patrauklumo ir nepakartojamo skonio “Riešutai” yra populiarus užkandis per namų šventes, šeimos susibūrimus ir jaukius arbatos vakarėlius.

Sudedamosios dalys:

  • Minkštas sviestas – 100 g;
  • Cukraus milteliai – 80 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • Vanilinas – žiupsnelis;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Miltai – 250 g;
  • raugas – 5 g;
  • graikinių riešutų miltai – 100 g;
  • Šokoladinis kremas – 50 g.
Siūlome paragauti:  Salotos "Turtinga nuotaka". Paprastos ir skanios salotos Naujųjų metų šventėms

“Riešutų” sausainių paruošimas:

Sviestą sumaišykite su cukraus pudra, į masę įmuškite kiaušinį. Į mišinį persijokite miltus su kepimo milteliais ir vanile, išminkykite tešlą

. Į tešlą supilkite riešutų miltus, išminkykite minkštą elastingą tešlą

.

Iš tešlos suformuokite nedidelius graikinius riešutus ir kiekvieną padalykite į dvi dalis.

Sausainius dėkite ant kepimo skardos ir dantų krapštuku tešlos paviršiuje padarykite griovelius. Sausainius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 13-15 minučių.

Такого вкусного печенья я ещё не пробовала! Праздничное печенье "Орешки"

Šaukštu užtepkite šokoladinio kremo ant plokščiųjų kiekvieno sausainio dalių ir sujungkite abi puses.

Такого вкусного печенья я ещё не пробовала! Праздничное печенье "Орешки"

Iškepusius sausainius galite apibarstyti cukraus pudra. Gausite originalų sausainį arbatos vakarėliui.

207

Ar šis receptas Jums patiko?

Siūlome paragauti:  Jis skanus ir švelnus. "Žiemos salotos: tik 4 ingredientai

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *