Sūrio pyragai yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių pusryčių patiekalų. Juos lengva paruošti, jie maistingi ir skanūs. Yra daugybė sūrio pyragėlių receptų: su sultenėmis, vanile, šokoladu ar kitais priedais. Šiame tekste aptarsime sūrio pyragėlių su obuoliais receptą
. Obuoliai sūrio pyragėliams suteikia ypatingą skonį ir malonią rūgštelę. Šis skonių derinys sukuria harmoniją, kuri patiks net išrankiausiems gurmanams.
Be to, obuoliuose gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų, todėl šis sūrio pyragėlių variantas yra ne tik skanus, bet ir naudingas.
Papasakosime, kaip pasigaminti švelnius ir skanius obuolių sūrelius.
Ingredientai: obuoliai su obuoliais ir obuolių vaisiais:
- Sudedamosios dalys: varškė – 600 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Manų kruopos – 2,5 valgomojo šaukšto;
- Vanilinio cukraus – 10 g;
- druskos – žiupsnelis;
- Obuoliai – 300 g;
- Miltai – 2 valg;
- augalinis aliejus – 3 valg.
Obuolių sūrio pyragaičių paruošimas:
Jei varškė drėgna, rekomenduojame ją suvynioti į sūrmaišį ir išspausti išrūgų perteklių.
Į varškę įmuškite kiaušinį, sutrinkite ją su kiaušiniu
, į varškę įberkite druskos, vanilinio ir paprasto cukraus, manų kruopų ir gerai išmaišykite. Palikite mišinį kelioms minutėms, kol manų kruopos išbrinks
. Nulupkite obuolius nuo žievės ir supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į varškę. Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus, stalą pabarstykite miltais
. Varškę padalykite į dvi lygias dalis, iš kiekvienos ant stalo suformuokite dešreles. Dešreles padalykite į sūrelių kukulaičius, formuokite juos stikline
. Sūrelius dėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi. Kepkite sūrelius iš kiekvienos pusės po 5 minutes ant vidutinės ugnies
. Tada uždenkite sūrelius dangčiu ir kepkite ant silpnos ir vidutinės ugnies 7-10 minučių. Sūrio pyragėlius taip pat galite kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kepimo trukmė panaši kaip keptuvėje.
Dėl to gausite skanius sūrius sūrio pyragėlius. Purūs ir minkšti, jie bus puikūs pusryčiai dienos pradžiai.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.