Įdaryti gombovcai – vengriškas patiekalas, kurį sudaro koldūnai iš tešlos su įdaru. Jie gali būti saldūs arba sūrūs ir patiekiami kaip atskiras patiekalas arba kaip garnyras prie mėsos ar daržovių.
Skirtinguose receptuose naudojami įvairių rūšių įdarai: varškės, vaisių, aguonų, aguonų, riešutų ir kiti.
Šis patiekalas dėl jame esančių angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų ir mineralinių medžiagų turi didelę maistinę vertę
. Gombovcai gali tapti skaniu ir naudingu mitybos raciono papildymu.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: sausa varškė – 500 g;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- druskos – žiupsnelis;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Miltai – 2 valg;
- Miltai – 2 valg. šaukštai;
- Sviestas – 40 g.
Paruošimas:
Išminkykite didelius varškės gabalus, įberkite druskos, cukraus, įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Į mišinį supilame miltus ir manų kruopas, užminkome minkštą ir šiek tiek lipnią tešlą
. 10 min. paliekame tešlą brinkti, o tuo metu puode kaitiname vandenį gombyrams
.
Padalykite tešlą į 2 lygias dalis, kiekvieną jų suberkite į atskirą “statinę”
. Kiekvieną “statinę” suvyniokite į dešrelę ir padalykite išilgai į dvi dalis. Kiekviena dalis turi būti šiek tiek suplota, o uogos tešloje turi būti išdėstytos nedideliu atstumu.
Toliau dešreles padalykite į nedideles porcijas, neliesdami uogų
.
Į kiekvieną atskirą porciją suvyniokite uogas.
Išvirę
kamuoliukai
iškils į
vandens
paviršių, tokiu atveju juos reikia virti porą minučių.
Išvirusius gombius rekomenduojama užpilti ištirpintu sviestu. Rezultatas – skanus vengriškas desertas.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.