Šis receptas pasirodė ne taip seniai tinklo platybėse, aš tiesiog negalėjau praeiti ir nusprendžiau atlikti eksperimentą. Pagal eksperimento rezultatus nusprendžiau, kad tai yra visiškai paprastas ir skanus duonos būdas, su labai švelniais trupiniais ir kvapnia, traškia plutele.
Jam paruošti reikės tokių ingredientų
:
- miltų, 650 g;
- vandens, 400 ml;
- druskos, 1,5 šaukštelio;
- cukraus, 1 šaukštelis;
- šviežių mielių, 25 g arba sausų mielių, 11 g;
- augalinis aliejus, 3 + 2 šaukštai.
Paruošimo procesas
Ištirpinkite cukrų ir mieles šiltame vandenyje.
Įberkite druskos ir 3 šaukštus augalinio aliejaus.
Dalimis supilkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą
.
Patarimas: tešla gaunasi lipni, tačiau jos nereikia užminkyti miltais. Tiesiog minkydami sutepkite rankas augaliniu aliejumi.
Uždenkite tešlą ir palikite ją šiltoje vietoje 1,5 val.
Išminkykite tešlą ir palikite dar 40 min.
Tešlą minkykite ant miltais pabarstyto stalo. Iškočiokite
ją į stačiakampį, susukite į ritinį, gerai užspauskite kraštus, apverskite siūle žemyn.
Padarykite pjūvius ir įdėkite į kepimui skirtą rankovę, užriškite kraštus.
Palikite ją 15 min.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 50-60 min.
Išimkite iš rankovės ir uždengę rankšluosčiu palaikykite 15 minučių
. Po 15 minučių galite pjaustyti griežinėliais, bet ir taip, šiltas ir šaltas, jis nesutrupa.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

