Salotos pavadinimą gavo dėl to, kad į jas dedamas lydytas sūris “Družba”. Jos visiškai pateisina savo pavadinimą. Juk susirinkę svečiai taip entuziastingai jas valgys, kad ilgam pamirš kivirčus. Ryški salotų išvaizda, sodrus saldokas skonis su kreminėmis natomis tiesiog žavi.

Patiekalas paruošiamas greitai ir lengvai. Jį galite naudoti kaip užtepėlę ir kaip atskirą patiekalą.
Pateikiame jam skirtų produktų sąrašą:
- 1 burokėlis;
- 1 morka;
- 2 lydyto sūrio;
- 2 česnako skiltelės;
- 1 valgomasis šaukštas majonezo.
Burokėlius ir morkas išvirkite, nulupkite ir pertrinkite per stambias tarkos skylutes. Lydytą sūrį užšaldome, kad būtų lengviau tarkuoti. Susmulkinkite ir pridėkite prie daržovių. Sutrinkite česnaką smulkintuvu ir pridėkite prie likusių maisto produktų. Pasūdykite, apliekite majonezu ir išmaišykite. Jei norite, papuoškite žalumynais, jei patiekite kaip įprastas salotas, o ne užtepėlę.

Štai tokios skanios salotos gaunasi iš minimalių komponentų. Pateikite jas svečiams ir nustebsite, kaip lengvai jos gali suvienyti žmones.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.