Ne adžika, o lobis. Labai skani žalia “Smaragdo” adžika

Tokią adžiką ruošiu iš žaliųjų paprikų – gaunasi labai gražus ir originalus padažas, kuris tinka prie įvairių patiekalų.

Jam paruošti reikės šių ingredientų:

  • žaliosios paprikos, 1,5 kg (nuluptos);
  • česnako, 3 galvučių;
  • aštriosios paprikos, 2 vnt;
  • cukraus, 100 g;
  • druskos, 2 šaukštai;
  • vyno acto, 50 ml arba 9 %.

Paruošimo procesas

Paprikos supjaustomos gabaliukais ir susmulkinamos mėsmale arba blenderiu

. Aitriosios paprikos taip pat supjaustomos gabaliukais, česnakai nulupami.

Visos daržovės sumaišomos, įberiama druskos ir cukraus, įpilama acto ir išmaišoma. Palikite 25 minutes ant stalo, retkarčiais pamaišydami.

Не аджика, а сокровище. Очень вкусная зеленая аджика «Изумрудная»

Padažą išpilstykite į švarius ir sausus stiklainius. Uždenkite dangteliais ir laikykite šaldytuve

. Stiklainius galite pastatyti į šaltą rūsį, padažas ilgai išsilaikys šaltyje.

Siūlome paragauti:  Salotos, kurios mane pavergė! Darysiu jas per šventes! Džiaugiuosi, kad radau šį receptą!

Не аджика, а сокровище. Очень вкусная зеленая аджика «Изумрудная»

Tokia adžika gaunama turinti daug vitaminų – masės termiškai neapdorojame ir visos naudingosios medžiagos išlieka.

Padažas tinka mėsos ir žuvies patiekalams, yra labai kvapnus ir skanus.

266

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *