Labai paprastos ir lengvos šviežių kopūstų salotos su rūkyta dešra. Remdamiesi šiomis salotomis, dar galite sugalvoti savo variantų, pridėti įvairių produktų.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- šviežių kopūstų, ketvirtadalio kokoso riešuto;
- rūkytos dešros, 200 g;
- krapų pagal skonį;
- druskos, pipirų, majonezo.
Gaminimo procesas
Pasirinkite sultingą kopūstą, tada salotos gaunasi saldaus skonio, o kartu su majonezu jos įgauna savotišką aromatą. Smulkiai
ir plonai supjaustykite kopūstą, pasūdykite ir šiek tiek nuspauskite rankomis.
Dešrą supjaustykite plonais šiaudeliais, sumaišykite su kopūstais
.
Paimkite daugiau krapų, smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į salotas
.
Išmaišykite, pagardinkite pipirais ir majonezu, patiekite.

Patarimas: labai skanu, jei į salotas įdėsite plonais pusžiedžiais supjaustytų svogūnų arba žaliųjų svogūnų. Taip pat nepamirškite įdėti žalių konservuotų žirnelių arba kukurūzų. Kai kurie į salotas deda dar ir virtų kiaušinių su šiaudeliais, šviežių arba marinuotų agurkų. Kaip jau minėjau, į salotas galite dėti bet kokių ingredientų, tik ne per daug, kad nebūtų prarastas šviežių kopūstų ir dešros skonis.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

