„Okroška“ laikoma viena pagrindinių vasaros sriubų, tačiau daugelis žmonių nuo jos jau pavargo. Tačiau sriuba iš cukinijų, keptų tiesiai keptuvėje, bus daug skanesnė. Rezultatas – sotus ir sotus troškinys, tuo pačiu lengvas ir gaivus, o tai ypač svarbu karštaisiais mėnesiais.
Ingredientai:
1 svogūnas, supjaustytas kubeliais
1 didelė morka, supjaustyta dideliais žiedais
2 vidutinės cukinijos, nuluptos ir supjaustytos dideliais gabalėliais
2 vidutinės bulvės, supjaustytos kubeliais
2-3 skiltelės česnako, sutraiškytos peiliu
2 šaukštai augalinio aliejaus
Druska ir prieskoniai pagal skonį
500 ml vandens arba vištienos/jautienos sultinio
100 ml grietinėlės (10% riebumo)
Paruošimas:
Storadugniame puode įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite iki šviesiai auksinės rudos spalvos. Tada suberkite susmulkintą česnaką ir kartu pakepinkite apie 30 sekundžių, kol pajusite česnako aromatą.
Į keptuvę sudėkite pjaustytas morkas, cukinijas ir bulves. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, kad daržovės nesudegtų, ir retkarčiais pamaišykite.
Troškinkite daržoves apie 7 minutes, kol jos šiek tiek suminkštės. Jei turite vištienos ar jautienos sultinio, supilkite jį į keptuvę. Priešingu atveju galite naudoti vandenį. Keptuvės turinį užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite sriubą ant silpnos ugnies, kol daržovės visiškai iškeps .
Kai sriuboje esančios daržovės bus paruoštos, sutrinkite jas trintuvu.
Grąžinkite keptuvę ant viryklės, supilkite grietinėlę ir užvirinkite sriubą. Tada leiskite šiek tiek pailsėti ir patiekite.
Paruoštą sriubą reikia patiekti karštą. Švieži skrebučiai būtų puikus priedas.
Išbandykite šią cukinijų sriubą ir mėgaukitės nuostabiu skoniu vos per 20 minučių.
Gero apetito!