Šie subtilūs pyragaičiai žinomi skirtingais pavadinimais: „debesys“, „kriauklės“, „angelo sparnai“. Receptas nėra naujas, bet dažnai atrodo sudėtingas. Tiesą sakant, tai lengva ir smagu! Net jei neturite skulptūrų kūrimo patirties, tikrai galite tai padaryti!
Ingredientai:
- Sviestas – 200 g
- Miltai – 2 stiklinės + dalis kočiojimui
- Grietinė – 100 g
- Kiaušiniai – 3 vnt.
- Druska – žiupsnelis
- Citrinų sultys – 1 šaukštelis.
- Cukrus – 200 g
- Cukraus pudra – pagal skonį
Paruošimas:
Sviestą ir miltus sutrinkite į trupinius (galite naudoti trintuvą).
Grietinę sumaišyti su tryniais (3 vnt.) ir druska.
Miltų mišinį sumaišykite su grietine, užminkykite tešlą. Jei reikia, įberkite šiek tiek miltų, kad susidarytų tvirta tešla.
Tešlą padalinkite į graikinio riešuto dydžio rutuliukus (apie 30 vnt.). Dėti į šaldytuvą 2 valandoms.
Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi ir citrinos sultimis iki standžių putų.
Su tešla dirbkite palaipsniui, vienu metu iš šaldytuvo išimdami kelis rutuliukus.
Kiekvieną rutuliuką labai plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus.



Meringu užpildytas „bures” dėkite ant kepimo skardos.
Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Kol pyragėliai karšti, gausiai apibarstykite juos cukraus pudra.
Patarimas:
- Į tešlą galite įberti šiek tiek cukraus – mėgstantiems smaližius.
- Jei norite daugiau bezės, padidinkite kiaušinių baltymų kiekį.
- Įdėkite kapotų riešutų į meringue, kad gautumėte naują skonį.
Išbandykite ir mėgaukitės rezultatu!