Tik bananai ir kakava. Desertas be cukraus ir miltų: visame pasaulyje žinomas receptas

Bananinis sausainis – lengva ir aromatinga klasikinio kepinio versija, kuriai būdingas natūralus prinokusių bananų saldumas ir sodrus skonis. Dėl pridėtų vaisių tešla įgauna minkštą, švelnią struktūrą ir malonią auksinę spalvą, o pats kepinys išlieka sultingas net ir atvėsęs.

Šį sausainį galima naudoti ir kaip savarankišką desertą prie arbatos ar kavos, ir kaip pyragų, pyragaičių ir kitų sluoksniuotų gaminių pagrindą.

Receptas pasižymi paruošimo paprastumu ir ingredientų prieinamumu, todėl yra paklausus namų virtuvėje.

Papasakosime, kaip paruošti bananinį biskvitą

Ingredientai: 1:

  • Bananai – 3 vnt;
  • kiaušiniai – 4 vnt;
  • kakava – 2 valg;
  • vanilės – žiupsnelis;
  • kildinimo medžiagos – 1 šaukštelis;
  • juodojo šokolado – 100 g;
  • graikiniai riešutai – 40 g.
Siūlome paragauti:  Rauginti kopūstai be cukraus ir vandens. Mano močiutė man papasakojo visas gaminimo paslaptis

Bananinių sausainių paruošimas:

Bananus supjaustykite dideliais apskritimais ir sudėkite į kepimo formą. Bananus išminkykite į košę, atskirkite trynius nuo baltymų

. Sudėkite trynius į bananų košę ir išmaišykite. Į

bananų

masę supilkite kakavą, vanilę ir kepimo miltelius

, išmaišykite. Kiaušinius išplakite iki sodrių stabilių putų,

supilkite

į masę, išmaišykite. Ant masės užbarstykite šokolado griežinėlių ir graikinių riešutų. Kepkite biskvitą 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.

Просто бананы и какао. Десерт без сахара и муки: знаменитый на весь мир рецепт

Gausite minkštą minkštą biskvitą be miltų. Tai geras būdas pasigaminti skanų ir sveiką desertą.

87

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Siūlome paragauti:  Sluoksniuotos salotos su burokėliais ir krabų lazdelėmis. Paprastas ir pigus receptas bet kokioms atostogoms

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *