Pusryčiai laikomi svarbiausiu dienos valgiu, nes jie suteikia energijos visai dienai, pakelia nuotaiką ir padeda pabusti. O vaikams ir paaugliams pusryčiai vaidina ypatingą vaidmenį, nes jie per dieną turi daug mokytis, žaisti ir judėti. Kad visa tai užtektų jėgų, svarbu maitinti savo vaiką skaniu ir sočiu maistu.
Koks turėtų būti vaikų valgis? Daugelis rūpestingų tėvų atsakys, kad jis turėtų būti apetitiškas, sveikas, o taip pat, kad jo paruošimas neturėtų užtrukti per daug laiko, kurio ryte dažnai katastrofiškai trūksta.
Košė su kokosų pienu
Jei jūsų vaikas mėgsta košę, galite ją paversti beveik restorano lygio patiekalu, pasižyminčiu sodresniu skoniu ir aromatu. Šiems pusryčiams idealiai tinka avižiniai dribsniai arba ryžiai. Virkite košę vandenyje beveik iki išvirimo, užpilkite stikline kokosų pieno ir virkite dar 7 minutes, kol susigers didžioji dalis skysčio. Į košę įdėkite cukraus arba medaus, cinamono, pjaustyto banano ir migdolų drožlių. Net išrankus valgytojas, kuriam tikras noras pamaitinti, tokių pusryčių neatsisakys.
Dešrelės su mėgstamu garnyru
Daugelis tėvų sutiks: dešrelės yra vienas mėgstamiausių vaikų patiekalų. Ryte skubantiems tėčiams tai tikras išsigelbėjimas: jos greitai paruošiamos, derinamos su daržovėmis ar garnyru ir valgomos su malonumu. Be to, tokie pusryčiai labai sotūs, nereikia jaudintis, kad vaikas greitai išalks.

Svarbiausia, kad dešrelės, kurias siūlote savo vaikui pusryčiams, būtų skanios ir aukštos kokybės. Velikiye Luki mėsos perdirbimo gamykla sukūrė specialią produktų liniją vaikams. Triušienos dešrelės yra puikus pasirinkimas ikimokyklinio amžiaus vaikams ir paaugliams. Triušienos mėsa laikoma lengva ir dietine, ji puikiai tinka vaikams nuo 6 metų, greitai virškinama, suteikia jėgų ir energijos. Šios dešrelės taip pat praturtintos multivitaminų kompleksu ir jose yra vitamino A, B grupės vitaminų bei mineralų: kalio, fosforo, kalcio. Peršalimo ir šaltų orų metu tai yra gera pagalba imunitetui palaikyti.
„Velikoluksky“ mėsos kombinato triušienų dešrelėse nėra skonio stipriklių ar fosfatų, jos gaminamos iš atšaldytos, baltymingos mėsos. Natūralūs prieskoniai neužgožia mėsos skonio, priešingai, jį pabrėžia. Dešrelės yra subtilaus skonio, sultingos ir apetitiškos. Jas galima virti ir patiekti su šviežiomis daržovėmis, karšta duona, žolelėmis, naudoti kaip ingredientą dešrelėms ar greitai paruošiamai naminei picai (pavyzdžiui, ant jau paruošto pado). Norite kažko ypač skanaus? Pabandykite supjaustyti dešreles, į kiekvieną įdėdami po sūrio gabalėlį ir pašauti į mikrobangų krosnelę arba orkaitę. Sūris išsilydys, paversdamas ir taip gardžias dešreles švelniu, sočiu patiekalu. Vaikai tikrai neatsisakys tokio delikateso!
Purus omletas
Ar prisimenate omletą iš darželio laikų? Tūrinis, lengvas, neįtikėtinai skanus. Jį mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji. Tačiau ne visi gali tokį patiekalą pasigaminti namuose keptuvėje. Erdvaus omleto paslaptis yra ta, kad jis kepamas ne ant viryklės, o orkaitėje.
Tokio omleto ingredientai mums žinomi: kiaušiniai ir pienas – 150 ml pieno vienam kiaušiniui. Gerai išplakite mišinį, kad paviršiuje atsirastų oro burbuliukų, įberkite druskos. Jei norite, kad patiekalas būtų dar maistingesnis ir originalesnis, įdėkite kubeliais pjaustytų dešrelių su triušiena iš Velikiye Luki mėsos perdirbimo fabriko. Kepimo formą ištepkite sviestu, supilkite kiaušinių ir pieno mišinį su dešrelėmis ir pašaukite į orkaitę 20 minučių, įkaitintą iki 180–200 °C.
Bananų blynai
Kas gali būti skaniau ir apetiškiau nei purūs karšti blynai pusryčiams? Tęskite šeimos tradiciją ir iškepkite blynus savo mažyliams, tik šiek tiek patobulindami klasikinį receptą.
Išplakite 1 kiaušinį, įberkite 2 arbatinius šaukštelius cukraus, suberkite 1 sutrintą bananą, kelis šaukštus miltų ir stiklinę pieno. Mišinio konsistencija turėtų priminti grietinę. Šaukštu atsargiai dėkite tešlą ant įkaitintos keptuvės. Kai paviršius nebebus šlapias, apverskite blyną ir uždenkite keptuvę dangčiu 1,5–2 minutėms. Taip patiekalas bus ypač purus ir minkštas.
Šiuos blynelius galite patiekti su medumi, grietine, mėgstamais sirupais arba tiesiog valgyti su arbata: jie skanūs ir minkšti net ir be priedų.
Avižiniai sausainiai
Smaližiams, neįsivaizduojantiems gyvenimo be desertų, paruoškite greitai paruošiamus, tačiau sočius avižinius sausainius. Išplakite 1 kiaušinį su 50 ml ištirpinto sviesto, įberkite cukraus arba medaus pagal skonį, tada pusę stiklinės miltų ir tiek pat avižinių dribsnių, šiek tiek cinamono. Suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus, sudėkite juos ant kepimo skardos ir šiek tiek suplokštinkite. Kepkite sausainius 15 minučių orkaitėje ir mėgaukitės aromatingu desertu. Į šiuos sausainius galite įdėti obuolių, razinų, riešutų ir džiovintų uogų, pavyzdžiui, spanguolių ar vyšnių: jos suteiks saldumui dar originalesnį skonį ir užpildys jį vaisių poskoniu.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

