Aš imu 2 kiaušinius ir gaminu kuo paprastesnę tešlą. Supilkite tešlą ant žaliųjų svogūnų ir keptuvėje paruošti gardūs pusryčiai visai šeimai.

Svogūnų trapučiai ant kefyro – neįprastas, bet stebėtinai skanus patiekalas, kuriame dera paprastas paruošimas ir ryškus naminis skonis. Pagrindas – švelni kefyro tešla, todėl bulvytės yra minkštos, purios ir šiek tiek oro.

Tokios bulvytės ypač skanios karštos, tiesiai iš keptuvės, su traškia plutele išorėje ir minkštu įdaru viduje. Jos puikiai tinka kaip užkandis, garnyras arba atskiras patiekalas. Ypač skanu patiekti su grietine, česnakų padažu arba pomidorų salsa.

Svogūnų paplotėliai – puikus būdas panaudoti paprastus ingredientus ir pasigaminti ką nors tikrai jaukaus ir šeimyniško.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Kefyras – 200 ml;
  • Druska – ⅓ šaukštelio;
  • Cukrus – 1 šaukštelis;
  • Miltai – 230 g;
  • kepimo soda – ⅓ šaukštelio;
  • Žalieji svogūnai – 180 g.
Siūlome paragauti:  Baklažanai žiemai, kaip ir grybai. Paruošiu po 20 stiklainių su česnakais ir krapais

Svogūnų paplotėlių paruošimas:

Svogūnų ryšulėlį gana smulkiai susmulkinkite. Į dubenį su kiaušiniais supilkite kefyrą, suberkite druską ir cukrų, išmaišykite

. Sumaišykite miltus ir sodą, persijokite į kiaušinių masę. Užminkykite tirštą tešlą, supilkite į ją susmulkintus žaliuosius svogūnus, išmaišykite ir palikite 15 minučių karštyje.

Беру 2 яйца и делаю самое простое тесто. Вылейте тесто на зелёный лук и вкусный завтрак для всей семьи на сковороде готов

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant jo paviršiaus dėkite tešlos porcijas. Svarbu, kad tešla nebebūtų maišoma, atsargiai išimkite ją šaukštu iš dubens.

Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų aliejaus perteklius.

Беру 2 яйца и делаю самое простое тесто. Вылейте тесто на зелёный лук и вкусный завтрак для всей семьи на сковороде готов

Tai paprastos ir ekonomiškos bulvytės su žaliaisiais svogūnais. Tai purios kefyro keptuvės, kurios bus paruoštos vos per pusvalandį.

14
Siūlome paragauti:  Braškių kremo pyragas: desertas, paruoštas per 10 minučių

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *