Baklažanų ir paprikų užkandis – ryškus, aromatingas ir nepaprastai skanus patiekalas, kuris gali tapti tikra bet kurio stalo puošmena. Baklažanų ir sultingų saldžiųjų paprikų derinys sukuria nepakartojamą skonį, o gaminimo būdų įvairovė leidžia rasti receptą, tinkantį bet kokiam skoniui. Baklažanų
ir paprikų užkandis gali būti savarankiškas patiekalas, taip pat priedas prie mėsos ar žuvies. Jis puikiai dera su įvairiais padažais ir prieskoniais, todėl yra universalus bet kokiam meniu.
Be to, užkandžiui paruošti nereikia ypatingų įgūdžių ir jis prieinamas net pradedantiesiems virėjams.
Sudedamosios dalys:
- baklažanai – 2 vnt;
- saldžioji paprika – 5 vnt;
- augalinis aliejus – 60 ml;
- druskos – šaukštelis;
- cukraus – valgomasis šaukštas;
- aštriosios paprikos – ½ šaukštelio;
- obuolių sidro acto – valgomasis šaukštas;
- petražolių – saujelė;
- česnako – 4 skiltelės.
Baklažanų ir pipirų užkandžio paruošimas:
Baklažanus padalykite per pusę ir supjaustykite 5 cm storio plokštelėmis. Paprikas perpjaukite per pusę ir išimkite šerdį
. Sudėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kiekvieną atskirai. Į kepimo rankovę sudėkite paprikas. Daržoves kepkite 160 laipsnių temperatūroje pusvalandį
. Marinatui augaliniame aliejuje sumaišykite druską, cukrų ir aštriuosius pipirus.
Susmulkinkite petražoles, sutarkuokite česnaką ir sudėkite į marinatą, išmaišykite
.
Į lėkštę dėkite baklažanų plokštelių sluoksnį, aptepkite marinatu
. Paprikas nulupkite ir dėkite antrą sluoksnį, taip pat aptepkite marinatu
.
Sluoksnius kaitaliokite, kol baigsis daržovės
. Leiskite užkandžiui marinuotis pusvalandį, tada patiekite.

Tinka su juoda ir balta duona.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

