Kopūstų patiekalai laikomi sveikais. Tačiau ne visiems ir ne visada jie yra skanūs. Tiesa ta, kad kopūstai turi specifinį skonį, kuris patinka ne visiems. Tai priklauso net nuo žmogaus fiziologijos. Dažnai kopūstai laikomi vaikų priešais, ypač žiediniai kopūstai. Kaip priprasti valgyti kopūstus
? Pamėgti šią daržovę gana paprasta. Reikia išmokti ją paruošti taip, kad prie jos priprastų organizmas. Paprastai įprantama prie patiekalo tešloje. Todėl kopūstus taip pat reikėtų pabandyti kepti tešloje. Tai nėra pats sveikiausias receptas. Tačiau tai bus pradžia pamėgti šią daržovę.
Kopūstų tešloje ingredientai:
- kopūstai – žiediniai kopūstai;
- gazuotas vanduo – 100 ml;
- miltai – 4 šaukštai;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- grietinė – valgomasis šaukštas;
- druskos – ½ šaukštelio.
Kopūstų paruošimas tešloje:
Kopūstus nuvalykite nuo viršutinių lapų ir šerdies, suberkite į puodą su verdančiu vandeniu ir išvirkite. Palaipsniui nuimkite viršutinius kopūsto lapus
. Lapus supjaustykite nedideliais vienodais kvadratėliais, sudėkite po 3 lapus vieną ant kito.

Tešlai paruošti padalykite trynius ir baltymus, trynius sumaišykite su miltais
, į trynių mišinį įmaišykite grietinę ir druską. Baltymus išplakite iki purumo ir įmaišykite į trynių tešlą, palaipsniui supilkite sodos vandenį.

Kiekvieną kopūstų kvadratėlių krūvelę pamirkykite tešloje ir dėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi.

Kepkite kopūstus iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol paruduos.

Gaunasi kopūstai tešloje. Jei norite, į tešlą taip pat galite įberti mėgstamų prieskonių: juodųjų pipirų, paprikos, čiobrelių.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

