Beliašai sielai: sultingi ir skanūs. Rytietiško stiliaus tešla

Beliašai – populiarus rusų virtuvei būdingas patiekalas, kurio šaknys taip pat glūdi Volgos regiono ir Uralo tautų kasdienėje virtuvėje. Tai kepti paplotėliai su mėsos įdaru, dažnai turintys rausvą plutelę ir minkštą vidų.

Beliašai nuo kitų rūšių paplotėlių skiriasi tuo, kad paprastai neturi uždaros tešlos; jiems būdingas atviras viršus, kuris leidžia mėsai geriau iškepti ir suteikia galimybę sustiprinti įdaro skonį.

Beliašų kilmę galima sieti su įvairiomis tiurkų tautų kulinarinėmis tradicijomis

.

Jie savo virtuvėje aktyviai naudojo mėsą ir tešlą. Iš pradžių belyashi buvo gaminamas iš įvairių rūšių mėsos, įskaitant avieną ir jautieną. Ilgainiui receptai buvo pritaikyti ir atsirado įvairių įdaro variantų.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Karštas vanduo – 300 ml;
  • Šaltas pienas – 150 g;
  • sausos mielės – 2 šaukšteliai;
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Miltai – 750 g;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Sviestas – 50 g;
  • Augalinis aliejus – 1 šaukštelis.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Mėsinė jautiena – 600 g;
  • svogūnai – 400 g;
  • Žira – 1/4 šaukštelio;
  • Juodųjų pipirų žirneliai – ½ šaukštelio;
  • kalendros – 1 šaukštelis;
  • Druska – 1 valgomasis šaukštas;
  • Augalinis aliejus – 3 valg;
  • Vanduo – 50 ml.
Siūlome paragauti:  Aromatingi varškės paplotėliai. Paprasta mielinė tešla ir skanus įdaras

Belyashi paruošimas:

Sumaišykite karštą vandenį su pienu, suberkite cukrų ir sausas mieles, išmaišykite. Į mišinį įmuškite kiaušinį ir majonezą, vėl išmaišykite

. Į mišinį suberkite miltus, druską ir užminkykite tešlą

.

Į tešlą įdėkite sviesto ir toliau minkykite 5-7 min. Baigiant

minkyti į tešlą įpilkite augalinio aliejaus, išminkykite ir suformuokite tešlos rutulį. Palikite tešlą dubenyje po maistine plėvele 40 minučių, kad pakiltų.

Įdarui svogūną susmulkinkite blenderiu arba mėsmale ir sumaišykite su mėsa. Mėsą

sumaišykite su

žiūra, juodaisiais pipirais, kalendra, druska,

išmaišykite įdarą iki vientisos masės, supilkite augalinį aliejų ir vandenį. Užminkykite tešlą ir palikite ją 30 minučių pastovėti. Tada tešlą padalykite į mažus rutuliukus, kurių kiekvienas sveria po 90 g.

Siūlome paragauti:  Moldaviški pyragai be mielių, kiaušinių ir aliejaus. Nepaprastai skanūs: mažai tešlos, daug įdaro

Iš tešlos suformuokite apvalius, tvarkingus gumulėlius, padarykite tortilijas su viduryje esančiu sustorėjimu. Į kiekvieną plokštainį dėkite po šaukštą įdaro, ant viršaus suriškite tešlą

. Lengvai prispauskite beliašus, dėkite į karštą augalinį aliejų. Kepkite belyashi iš abiejų pusių, kol paruduos.

Беляши для души: сочно и вкусно. Тесто "по-восточному"

Iškepę gausite sultingus ir skanius belyashi. Svarbiausia kepant belyashi dėti siūle žemyn.

243

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *