Blynai, kurie visada būna: be kiaušinių ir pieno. Dalijimasis tinkamos tešlos receptu

Blynai – senovinis slavų patiekalas, atkeliavęs pas mus iš pagonių. Paprastai blynai kepami per Užgavėnes. Be to, kiekvieną Užgavėnių savaitės dieną yra tam tikra blynų kepimo priežastis. Yra diena, kai blynai ruošiami pamotei, vyrui, tėvams.

Anksčiau, iki krikščionybės atėjimo pas slavus, blynai buvo ruošiami deivei Ladai. Tai pagoniška vaisingumo deivė. Buvo tikima, kad kuo daugiau blynų jai atneši, tuo gausesnis bus metų derlius.

Vėliau aukas deivei pakeitė santykiai su giminaičiais. Tikriausiai to reikėjo tradicijų išsaugojimui stačiatikių kryptimi.

Paruoškime namuose kvapnių plonų blynų kiekvienai dienai.

Blynų ingredientai:

  • Miltai – 200 g;
  • Druska – 1/4 šaukštelio;
  • Cukrus – 1 šaukštelis;
  • augalinis aliejus – 2 valg;
  • Soda – 1/3 šaukštelio;
  • Gazuotas vanduo – 500 ml.
Siūlome paragauti:  Pasigaminkite skanų kriaušių limonadą žiemai: mūsų receptas pranoksta parduotuvinius

Blynų paruošimas:

Į dubenį su miltais suberkite druską ir cukrų, suberkite sodą ir augalinį aliejų. Palaipsniui į miltus supilkite sodos vandenį ir išmaišykite.

Keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus iškepkite plonus blynelius.

Blynelius ant keptuvės paskleiskite samteliu

.

Kai tešla susigers ant viršaus, apverskite blyną ir kepkite dar minutę.

Блины, которые получаются всегда: без яиц и молока. Делюсь рецептом правильного теста

Galiausiai turime plonus, skanius pusryčių blynelius.

Блины, которые получаются всегда: без яиц и молока. Делюсь рецептом правильного теста

Į juos galite įdėti bet kokio įdaro – nuo mėsos iki kiaušinių ir svogūnų.

257

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Siūlome paragauti:  Vištienos krūtinėlę apkepinu, suvynioju ir užpilu padažu. Krūtinėlė iškepa minkšta, ir begalo skani.
Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *