Burokėliai yra naudinga daržovė, todėl patiekalai iš jų turėtų būti įtraukti į mitybos racioną. Net paprasčiausios salotos iš šios daržovės prisotins organizmą reikalingais mikroelementais. Pabandykite pasigaminti paprasčiausias salotas.

Joms naudojami paprasčiausi produktai:
- 300 g burokėlių;
- 1 svogūnas;
- 60 g marinuotų agurkų;
- 150 g konservuotų pupelių;
- 1 šaukštelis garstyčių grūduose;
- 2 šaukštai augalinio aliejaus;
- žiupsnelis druskos ir cukraus.
Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite kubeliais. Perkelkite į keptuvę su liesu aliejumi ir kepkite, kol paruduos. Burokėlius išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka, pabarstykite cukrumi.

Susmulkinkite agurkus, nusiųskite juos į dubenį su burokėliais. Išdėliokite konservuotas pupeles, pakepintus svogūnus. Įdėkite garstyčių, supilkite liesą aliejų. Viską gerai išmaišykite. Tai tokios paprastos salotos. Jos maistingos ir mažai kaloringos, todėl jas gali valgyti besilaikantieji dietos.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.