Krymo totorių kalba cheburek yra žalias pyragas. Cheburek taip vadinamas tikriausiai dėl to, kaip jis ruošiamas. Pyragą reikia panardinti į karštą aliejų ir iškepti.
Tokį patiekalą turi ne tik Krymo totoriai, bet ir Mariupolio graikai
.
Tačiau antrojoje tautoje čeburek vadinamas įdomiau – čir-čir
. Čeburek išpopuliarėjo Sovietų Sąjungoje – 1970-1980 metais. Tada pyrago buvo galima nusipirkti tiesiog visur – nuo geležinkelio stoties iki turgaus
. Papasakosime, kaip pasigaminti čeburek pitą.
Čebureko lavaše ingredientai:
- Sudėtis: malta jautiena – 400 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- kalendros – 30 g;
- Vanduo – 50 g;
- lavašas – 10 vnt.
Čebureko paruošimas pitos duonoje:
Supjaustykite stambiai svogūnus ir trintuvu paverskite į košę.
Į
maltą mėsą
įmaišykite svogūnų
košę, pagardinkite druska, susmulkinkite
kalendrą, supilkite į maltą mėsą su vandeniu, išmaišykite iki vientisos masės ir suplakite. Iš karto pamerkite pitą į vandenį, leiskite skysčiui nutekėti
. Plonai užtepkite įdaro ant ½ kiekvienos pitos dalies, uždenkite antrąja dalimi.

Pirštais stipriai suspauskite pitos kraštus, kad įdaras užsidengtų
. 4-5 min. kepkite čeburekus įkaitintame augaliniame aliejuje keptuvėje, ugnis turi būti lėta.

Greitą čebureką gausite tiesiog per 10 minučių.

Į faršą galite įdėti mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui, Žiros.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

