Daug skanesnė nei nuobodi pica. Tiesiog sutarkuokite cukinijas ir bulves: greitai ir skaniai

Blynai – senovinis mūsų virtuvės patiekalas, kuris jau seniai peržengė šalies ribas. Dabar blynus visur kepa italai, prancūzai ir amerikiečiai. Kiekviena valstija netgi turi savo blynų receptus. Pavyzdžiui, Italijoje į blynus mėgstama dėti pomidorų pastos arba sūrio.

Prancūzijoje jie išrado blynus su džiūvėsėliais ir lašiša. Šis patiekalas patiekiamas brangiuose Paryžiaus restoranuose.

Mūsų virėjai taip pat nuolat stebina naujomis blynų interpretacijomis

.

Papasakosime, kaip pasigaminti cukinijų blynus namuose.

Cukinijų blynų ingredientai:

  • cukinijos – vnt;
  • bulvės – vnt;
  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • pieno – 100 ml;
  • miltai – 250 ml;
  • raugas – šaukštelis;
  • žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
  • petražolių – ryšulėlis;
  • šoninė – 100 g;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • svogūnas – vnt;
  • druskos – ½ šaukštelio.

Cukinijų blynų paruošimas:

Iš cukinijų pašalinkite kotelius ir sutarkuokite jas ant didelės tarkos.

Sumaišykite cukinijų

ir bulvių

masę, pasūdykite ir palikite 5 minutes, kad išsiskirtų sultys. Tuo metu į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos ir suplakite plaktuvu

Siūlome paragauti:  Greičiausios agurkų ir svogūnų salotos, bet padažas jas paverčia tikru hitu

. 50 ml pieno supilkite į kiaušinių masę ir plakite iki vientisos masės. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir palaipsniui persijokite į kiaušinių mišinį

. 25 ml pieno palaipsniui supilkite į tešlą ir išminkykite. Daržovių mišinį sudėkite ant sietelio ir leiskite ištekėti likusioms sultims.

Tada daržovių mišinį supilkite į tešlą ir išmaišykite. Į tešlą supilkite likusį pieną ir išmaišykite. Smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną ir petražoles ir įmaišykite į tešlą

. Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite.

Šoninę supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Svogūnus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais

. Iškeptą šoninę sudėkite į atskirą indą. Kepkite svogūnus aliejuje, kol taps auksinės spalvos, tada sumaišykite juos dubenyje su šonine.

Намного вкуснее, чем надоевшая пицца. Просто натрите кабачки и картошку: быстро и вкусно

Į keptuvę su lašeliu augalinio aliejaus pilkite porą šaukštų tešlos, iškepkite blyną. Panašiai paruoškite likusius blynus.

Siūlome paragauti:  "Šokoladinė vyšnia. Tortas, kuris užkariaus jūsų širdį ir skonio receptorius.

Намного вкуснее, чем надоевшая пицца. Просто натрите кабачки и картошку: быстро и вкусно

Į kiekvieno blyno vidų dėkite šoninės ir svogūnų įdaro, apvyniokite trikampiu.

Намного вкуснее, чем надоевшая пицца. Просто натрите кабачки и картошку: быстро и вкусно

Намного вкуснее, чем надоевшая пицца. Просто натрите кабачки и картошку: быстро и вкусно

Įdaras gali būti neįtrauktas į šį receptą arba galite pasigaminti savo autorinį įdarą. Cukinijų blynelius taip pat galite patiekti tiesiog su grietine.

78

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *