INGREDIENTAI :
● salotų lapai – 30 gr.
● pievagrybiai – 40 gr.
● baklažanai – 30 gr.
● marinuoti agurkai – 30 gr.
● pomidorai – 30 gr.
● saulėje džiovinti pomidorai – 10 gr.
● veršienos liežuvis – 40 gr.
● svogūnų, česnakų, krapų ir petražolių stiebelių pagal skonį (liežuvio nuovirui)
Degalų papildymui:
● majonezas — 40 gr.
● balzamiko actas – 10 ml.
● druskos, pipirų pagal skonį
GAMYBA :
Kruopščiai nuplaukite ir išdžiovinkite salotų lapus, Lollo Rosso ir Friese . Tada rankomis suplėšykite salotų lapus į mažus gabalėlius.
Veršienos liežuvį išvirkite pasūdytame vandenyje su svogūnais, česnakais, krapais ir petražolėmis, kol suminkštės. Tada nulupkite odelę nuo veršienos liežuvio ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Baklažanus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais. Tada pasūdykite, pipiruokite baklažanus ir kepkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Tada atvėsinkite baklažanus ant popierinės servetėlės.
Pievagrybius nuplaukite, nuimkite išorinę odelę, perpjaukite per pusę ir pakepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Kruopščiai sumaišykite majonezą su balzamiko actu.
Į lėkštės vidurį išdėliokite salotų lapus, ant salotų išdėliokite griežinėliais pjaustytus pomidorus ir marinuotus agurkus. Ant viršaus uždėkite baklažanus.
Užpilame majonezu ir balzamiko acto padažu. Ant viršaus uždėkite veršienos liežuvį. Papuoškite salotas su keptais pievagrybiais ir saulėje džiovintais pomidorais.