Tai pats tobuliausias desertas prie karštų gėrimų, kokį tik esu gaminusi! Nedaug kas girdėjo apie šį desertą, bet veltui sakoma, kad jis skanesnis!
Sudedamosios dalys:
- Fermentuoto pieno sūris – 350 g
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Cukrus – 2 šaukštai. l.
- Grietinė – 1 valgomasis šaukštas.
- Druska – žiupsnelis
- Citrinų žievelė – neprivaloma
- Obuolys – 1 vnt.
- Miltai – 250 g
- Kepimo milteliai – 1 arb. šaukštelis.
- Cukrus – 2 valg. šaukštai + cinamonas – 1 arb. šaukštelis – trupiniams
Paruošimas:
Sūrį subėriau į didelį dubenį, įmušau kiaušinį, įberiau cukraus, grietinės, druskos, citrinos žievelės ir gerai išmaišiau. Obuolį supjausčiau mažais kubeliais ir subėriau į pagrindinę masę, išmaišiau.

Miltus dalimis beriame per sietelį ir išmaišome. Pabaigoje įberiame kepimo miltelius, suformuojame rutulį ir dedame ant stalo.

Susuku į dešrą ir supjaustu į keturias dalis. Kiekvieną dalį susuku į virvę ir supjaustu į vienodus batonėlius.

Kepu batonėlius karštoje keptuvėje su augaliniu aliejumi ant silpnos ugnies, iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.

Plokščiame dubenyje sumaišykite cukrų su cinamonu ir susukite gatavus batonėlius. Skanaus!


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.