Vietoj bet kokios parduotuvėje pirktos dešros, kurioje tradiciškai gausu nitritų ir kitų priedų, geriau pasigaminti skanią boujeniną maišelyje. Išvirkite ją su prieskoniais ir česnakais, atvėsinkite ir patiekite kaip pjaustytą.

700 g kiaulienos paimkite šaukštelį juodųjų pipirų, tiek pat raudonėlio ir mėsai skirto prieskonių mišinio. Pagal skonį pasūdykite, įdėkite du arbatinius šaukštelius paprikos. Ir įdėkite dvi ar tris dideles česnako skilteles. Visus prieskonius sumaišykite ir paruoštu mišiniu kruopščiai įtrinkite mėsą
. Česnaką sutarkuokite stambia tarka ir taip pat įtrinkite į kiaulieną. Padarykite mėsoje įpjovimus ir įdėkite ją į kepimui skirtą rankovę.

Į ją įdėkite porą lauro lapų ir suriškite, kad kuo mažiau būtų pašalintas oras. Dėkite į šaldytuvą – tegul marinuojasi. Jei turite laiko, geriau palikite mėsą per naktį. Tada patogiame puode užvirinkite vandenį ir sudėkite į jį maišelyje esančią mėsą. Uždenkite dangčiu ir virkite pusantros valandos.

Atšaldyta tokia mėsa yra kažkas panašaus į boujeniną. Ją galite patiekti su garnyru arba tiesiog padėti ant stalo kaip dešros ir bet kokios rūkytos
mėsospakaitalą

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

