Geriau nei “Kievsky” ir “Karpatka”. Skaniausias norvegiškas pyragas: receptas bet kokiai šventei

Norvegija – turtinga kulinarinės kultūros šalis, kurioje ypatingą vietą užima įvairūs tortai ir saldumynai. Norvegiški tortai išsiskiria unikalumu, išskirtiniu skoniu ir originaliais receptais.

Jie tapo neatsiejama nacionalinės virtuvės dalimi ir yra populiarūs ne tik tarp vietinių gyventojų, bet ir tarp turistų, norinčių paragauti ko nors naujo ir neįprasto.

Norvegiški tortai gali būti labai įvairūs: nuo tradicinių, tokių kaip vaflinis tortas (vaffelkake) ar debesų uogų tortas (morottikaake), iki modernesnių ir kūrybiškesnių.

Kiekvienas Norvegijos regionas turi savo unikalių pyragų receptų, atspindinčių vietos ypatumus ir tradicijas.

Kremo ingredientai:

  • Pienas – 350 ml;
  • Cukrus – 70 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Kukurūzų krakmolas – 40 g;
  • Vanilinis cukrus – 10 g;
  • Sviestas – 70 g;
  • grietinėlė 33 % – 200 g.

Ingredientai pyragaičiams:

  • Sviestas – 100 g;
  • cukrus – 100 g;
  • Kiaušinio trynys – 4 vnt;
  • Pienas – 50 g;
  • Miltai – 150 g;
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.

Sudedamosios dalys meringue:

  • Baltymai – 4 vnt;
  • Cukrus – 200 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
  • citrinų sultys – 1 šaukštelis.

Papuošimui skirti ingredientai:

  • grietinėlės 33 % – 150 g;
  • Kreminis sūris – 150 g.
Siūlome paragauti:  Jis puikiai tinka vasarą: šį gardų patiekalą mėgsta visa šeima. Švelnūs ir sultingi cukinijų paplotėliai

Norvegiško pyrago paruošimas:

Į puodą, kuriame ruošiama grietinėlė, įmuškite kiaušinį, supilkite cukrų ir gerai išmaišykite ingredientus. Į mišinį supilkite kukurūzų krakmolą, supilkite pieną ir maišykite, kol

pasišalins

gumuliukai

. Ant vidutinės ugnies užvirkite tirštą mišinį, tada sumažinkite ugnį iki mažesnės nei vidutinė. Sutirštėjus kremo pagrindui, nukelkite jį nuo ugnies, sudėkite į jį vanilinį cukrų ir sviestą, gerai išmaišykite.

Uždenkite kremo pagrindą maistine plėvele ir palikite šaldytuve porai valandų. Per tą laiką paruoškite pyragaičius – kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus

. Į minkštą sviestą supilkite cukrų, išplakite mikseriu iki baltumo, palaipsniui po vieną įmaišykite trynius. Į masę supilkite pieną ir toliau plakite

. Į paruoštą masę persijokite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite minkštą elastingą tešlą. Belizams reikalingi baltymai, juos išplakite mikseriu kartu su druska, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis

. Kai baltymų masė taps balta, pamažu į ją supilkite cukrų. Plakite bezė 8 minutes.

Tešlą sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir paskirstykite po visą paviršių. Ant tešlos viršaus uždėkite antrą sluoksnį bezė.

Лучше "Киевского" и "Карпатки". Самый вкусный Норвежский торт: рецепт на любой праздник

Šaukštu padarykite nedidelius įdubimus merengės paviršiuje.

Jei norite, pabarstykite merengę smulkintais migdolais arba graikiniais riešutais.

Pyragą kepkite 35-40 minučių 170 laipsnių temperatūroje.

Siūlome paragauti:  Salotos "Švelnumas" su vištiena, sūriu ir kukurūzais

Лучше "Киевского" и "Карпатки". Самый вкусный Норвежский торт: рецепт на любой праздник

Iškepusį tortą iš karto išimkite iš orkaitės ir padalykite į dvi lygias dalis.

Kremui išplakite grietinėlę, kol sutirštės, ir palaipsniui įmaišykite atvėsusį kremo pagrindą. Vieną pyrago dalį aptepkite kremu, o antrąją dalį uždenkite bezė

. Papuošimui išplakite grietinėlę su varške ir kremu papuoškite pyrago šonus.

Лучше "Киевского" и "Карпатки". Самый вкусный Норвежский торт: рецепт на любой праздник

Rezultatas – puikus norvegiškas tortas. Jis puikiai tinka bet kokiai šventei.

343

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *