Granatų žievelės – tikrai sveikas produktas, natūralus antioksidantas, kuris nieko nekainuoja, nes žievelės išmetamos vos tik suvalgius granatą. Sužinokite, kaip ir kur galite ir turėtumėte naudoti granatų žieveles.
Pirmiausia žievelės turi būti išdžiovintos. Tai galima padaryti dviem būdais: natūraliu (ilgiau) arba techniniu (greičiau). Natūralus: palikite žieveles išdžiūti kambario temperatūroje arba, jei leidžia oras, saulėje. Džiovinti reikia tol, kol pluta pradės lūžti – tai užtruks nuo kelių dienų iki savaitės, priklausomai nuo drėgmės ir temperatūros patalpoje. Greitesnis būdas yra orkaitėje. Nustatydami žemiausią įmanomą temperatūrą, išdžiovinkite pluteles iki trapios.
Paruoštas džiovintas žieveles galima virti kaip arbatą (užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 20 min.). Tai natūralus antioksidantų šaltinis. Žievelės stiprina imuninę sistemą, padeda spręsti skrandžio problemas, užkirsti kelią širdies ligoms, gydyti gripą ir peršalimą. Taip pat žieveles galite sumalti kavos malūnėliu ir dėti, pavyzdžiui, į avižinius dribsnius ryte.
Arba galite apipilti pluteles jogurtu, įlašinti porą lašų apelsinų ar citrinų sulčių ir naudoti kaip veido kaukę. Įtrinkite į veido odą ir palikite 20 minučių. Ši kaukė puikiai pašalina dėmes, paraudimą ir spuogus. Panaudojus kaukę, veidą reikia sudrėkinti bet kokia kosmetikos priemone.