Labai skanūs ir originalūs, o svarbiausia – paprasti patiekalai, kuriuos greitai pagaminsite iš bet kokios maltos mėsos.
Norint pagaminti bulvių cheburek – mėsainį, jums reikės tokių ingredientų:
–
maltos mėsos, 300 g;
– druskos ir pipirų pagal skonį;
– bulvių, 500 g;
– miltų, 2 šaukštai
; – Provanso žolelių; – prieskoninių žolelių
;
– kiaušinių, 2 vnt; –
kečupo, 4 šaukštai
; – sūrio, 100 g; –
pusės svogūno.
Kepimo procesas
Faršą pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais, kepkite, kol bus paruoštas.
Bulves
sutarkuokite
, išspauskite skystį, sumaišykite su druska, pipirais, provanso žolelėmis, kiaušiniais.
Gautą tešlą padalykite į 2 dalis, vieną dalį dėkite ant keptuvės ir kepkite blyną iš abiejų pusių po 5 min.
Vieną pusę patepkite kečupu, sudėkite
maltą
mėsą, pabarstykite svogūnais ir žolelėmis, tarkuotu sūriu ir du kartus perlenkite.
Uždenkite dangčiu ir kepkite, kol sūris išsilydys
.
Stogams su malta mėsa paruošti reikia šių ingredientų:
–
maltos mėsos, 900 g;
– druskos, pipirų, prieskonių, žolelių
; – česnako, 4 skiltelių
; – kalendros ir rūkytos paprikos pagal skonį;
– sūrio, 150 og
; – bulvių, 400 g;
– majonezo, 100 g; –
svogūnų, 2 vnt; –
augalinio aliejaus, 50 ml; –
virtų kiaušinių, 3 vnt; –
prieskonių bulvėms.
Kepimo procesas
Svogūnai smulkiai supjaustomi ir užpilami augaliniu aliejumi
.
Virti kiaušiniai
sutarkuojami
. Bulvės taip pat sutarkuojamos ir sumaišomos su prieskoniais,
pipirais
ir druska
.
Į kepimo skardą dedama folija, ant jos – sluoksnis svogūnų, ant jų – mėsos kotletai, ant jų – tarkuotas kiaušinis, bulvės
ir
sūris. Viršų patepkite majonezu
ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.
Karštiems sumuštiniams su malta mėsa paruošti reikia:
–
maltos mėsos, 200 g;
– duonos, 12 riekelių
; – kiaušinių, 6 vnt.;
– sojos padažo, 30 ml;
– sviesto;
– kečupo
; – rūkytos paprikos, pipirų ir prieskonių pagal skonį.
Kepimo procesas
Maltą
mėsą pagardinkite druska ir pipirais, sojų padažu ir prieskoniais, išmaišykite ir kepkite, kol bus paruošta.
Iš 6 skrudintos duonos riekelių išpjaukite trupinius.
Duoną patepkite kečupu ir sviestu, įdėkite sūrio ir išpjaukite plutelę.
Ant duonos dėkite keptą maltą mėsą, tada kiaušinį, ant viršaus pabarstykite prieskoniais, žolelėmis ir druska.
15 minučių kepkite 180 laipsnių temperatūroje
.
Sūrio suktinukui su malta mėsa paruošti reikia:
–
maltos mėsos, 300 g;
– sūrio, 100 g;
– kiaušinių, 3 vnt;
– svogūno, 1 vnt
; – druskos, pipirų, rūkytos paprikos, čiobrelių.
Kepimo procesas
Sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su majonezu bei kiaušiniais
. Ant pergamento užpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, jį ištepkite ir supilkite sūrio tešlą.
Įjunkite 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 15 minučių.
Atvėsusią plutą pašildykite ir aptepkite
malta
mėsa, pagardinkite prieskoniais, druska ir pipirais, smulkintais žalumynais.
30 minučių kepkite 180 laipsnių temperatūroje.
Išsamus VIDEO
:

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.
https://shorturl.fm/iOmjr