Jis tinka bet kokiai progai. Skanus tortas su kakavos kremu ir šokoladiniu glajumi: puikus desertas šventei.

Tortas su kakavos kremu – tai desertas, kuriame dera sodrus šokolado skonis, biskvito ar smėlio plutos minkštumas ir malonus kakavos kremo švelnumas. Šis tortas populiarus dėl prieinamų ingredientų ir aiškios gaminimo technologijos: jis gali būti gaminamas pagal klasikinį receptą su sviesto kremu, o lengvesnis variantas – su grietine, grietinėle ar kremu.

Tortas tinka bet kokia proga: gimtadienio vakarėliui, šventiniam stalui, arbatėlei su šeima ar tiesiog jaukiam vakarui. Kakava suteikia kremui būdingą šokolado skonio gilumą, tačiau nepadaro jo pernelyg saldaus.

Biskvito ingredientai:

  • Kiaušiniai – 5 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 150 g;
  • miltų – 130 g;
  • krakmolo – 30 g;
  • raugo – ½ šaukštelio;
  • augalinis aliejus – 50 ml.

Kremo ingredientai:

  • Kiaušinių tryniai – 2 vnt;
  • cukraus – 100 g;
  • krakmolo – 2 valg;
  • vanilino – žiupsnelis;
  • pieno – 600 ml;
  • kakavos – 2 šaukšteliai;
  • sviesto – 150 g.

Glajaus ingredientai:

  • Pienas – 200 ml;
  • cukraus – 50 g;
  • kakava – 40 g;
  • sviestas – 20 g.
Siūlome paragauti:  Kaimiško stiliaus bulvės orkaitėje. Skaniausios ir traškiausios bulvių skiltelės

Tortas su kakavos kremu:

Išplakite kiaušinius su druska ir cukrumi iki purumo. Į kiaušinių masę persijokite miltus ir krakmolą ir užminkykite tešlą

. Į tešlą suberkite kepimo miltelius ir toliau minkykite, kol tešla taps tiršta ir vientisa. Į tešlą supilkite augalinį aliejų, išmaišykite ir supilkite į pergamentu išklotą

kepimo

skardą

. 20 minučių kepkite sausainį 180 laipsnių temperatūroje. Tuo metu paruoškite kremą: puode sumaišykite kiaušinių trynius su cukrumi ir krakmolu

. Į trynių mišinį supilkite pieną ir vaniliną ir ant vidutinės ugnies pakaitinkite iki tirštumo.

Kai sutirštės, virkite dar 30 sekundžių ir sudėkite į atskirą dubenį, uždenkite maistine plėvele. Palikite kremo pagrindą atvėsti šaldytuve

. Biskvitą padalykite į 2 lygias dalis, kiekvieną dalį padalykite skersai į du plonus pyragėlius. Sviestą plakite tol, kol jis pabals, pamažu supilkite kreminį pagrindą

. Kiekvieną pyragą aptepkite kremu ir sumontuokite tortą. Pyragaičiams pamirkyti galite naudoti pieną.

Он подойдёт для любого случая. Вкусный торт с какао-кремом и шоколадной глазурью: отличный десерт для праздника

Torto šonus taip pat patepkite kremu. Glajui puode sumaišykite pieną, cukrų ir kakavą ir virkite, kol pienas užvirs. Į mišinį sudėkite sviestą, ištirpinkite jį mišinyje.

Siūlome paragauti:  Garnyrui skirtus ryžius ne verdu puode, bet gaminu trupinius ir aromatingus. Taip greičiau ir paprasčiau

Jei norite, į glajų taip pat galite įdėti žemės riešutų. Užpilkite glajų ant pyrago paviršiaus, palikite jį šaldytuve 1 valandai.

Он подойдёт для любого случая. Вкусный торт с какао-кремом и шоколадной глазурью: отличный десерт для праздника

Gausite gardų tortą su kakavos kremu ir šokoladiniu glajumi. Tai puikus šventinis desertas.

56

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

Pasidalink receptu su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *