Virtos antys su bulvėmis yra tradicinis, sotus patiekalas, vertinamas dėl turtingo skonio, minkštos mėsos ir maistingumo. Skirtingai nuo keptos ar keptos paukštienos, virta antis yra ypač minkšta: ilgai virta sultinyje, todėl jos ląsteliena tampa minkšta, sultinga ir lengvai atsiskiria nuo kaulų. Bulvės šiame patiekale nėra tik garnyras – jos verdamos kartu su antiena arba gausiame sultinyje, todėl įgauna ypatingą skonį ir tampa intensyvesnės
. Mėsa verdama ant mažos ugnies – iš pradžių tol, kol išverda, paskui kartu su bulvėmis, kad visi patiekalo komponentai derėtų tarpusavyje. Šis gaminimo būdas tinka ir kasdieniams pietums, ir jaukiai šeimos vakarienei.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: Vanduo;
- Antis – 2 kg;
- Bulvės – 5 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 1 kg;
- Vanduo – 550 ml;
- Druska – 1,5 šaukštelio.
Padažo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: česnakas;
- Riebalų sultinys.
2 padažo ingredientai:
- Augalinis aliejus – 2 šaukšteliai;
- pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
- česnakas;
- Sultinys.
Padažo ingredientai 3:
- Sudedamosios dalys: grietinė;
- česnakai;
- Sultinys;
- Žolelės.
Virta antis su bulvėmis:
Paruoškite anties mėsą: virkite verdančiame vandenyje, kol ji bus paruošta. Į dubenį su miltais supilkite vandenį ir užminkykite elastingą, nelipnią tešlą
. Likus 20 min. iki mėsos paruošimo
į
sultinį
sudėkite
nuluptas bulves.

Tešlą iškočiokite į 5 mm storio sluoksnį
. Sluoksnį padalykite į dvi dalis, kiekvieną dalį – į ilgas juostas. Kiekvieną juostelę skersai supjaustykite nedideliais smaigaliais ir susukite juos į vamzdelius.

Mėsą ir bulves sudėkite į atskirus dubenis, o tešlos vamzdelius virkite sultinyje. Nuo užvirimo momento vamzdelius virkite 12 minučių.

Padažui išspauskite česnaką ir įpilkite šlakelį sultinio. Antrajam padažui sumaišykite augalinį aliejų su pomidorų pasta, išspauskite į mišinį česnaką ir įpilkite kaušelį sultinio.
Trečiajam padažui į grietinę įmaišykite susmulkintą česnaką ir žoleles ir įpilkite kaušelį sultinio
.

Patiekalus patiekite atskirose lėkštėse. Ančių mėsą su bulvėmis, o tešlos vamzdelius – atskirai.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

