Ingredientai:
- kaklas, krūtinė arba apatinė dalis – 1,2 kg;
- druska – 2/3 šaukštai;
- pipirai, paprika, kalendra po 1 arbatinį šaukštelį;
Glajui:
- adžika / aštrus kečupas – 2 šaukšteliai;
- medus – 1 šaukštelis.
Paruošimas:
Mėsą nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
Per visą paviršių darome maždaug 5 mm gylio pjūvius.

Druskos, pipirų, pabarstykite paprika ir kalendra . Mišiniu įtrinkite mėsą iš visų pusių.
Mėsą suvyniokite į plėvelę ir kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą marinuotis.
Tada mėsą išimame ir dedame ant grotelių, kad nuvarvėtų riebalai.
Kepti 180 C 40 min.
Tada aptepkite mėsą glaistu (sumaišykite medų, adžiką/kečupą ir papriką) ir kepkite dar 20 min.
Skanu ir karšta, ir šalta, pjaustyta.


Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.