Šiandien noriu su jumis pasidalyti greita vakarienės versija, kuriai paruošti sugaišau ne daugiau kaip 15 minučių, tai vištienos jautienos stroganoff
. Pastaruoju metu vis dažniau gaminu maistą iš vištienos krūtinėlės, visų pirma, jis skanus, o antra, greitai paruošiamas.
Receptas
:
- Vištienos krūtinėlės filė – 500 g.
- Pomidorai – 300-400 gr.
- Morkos – 1 vnt.
- Svogūnas – 1 vnt.
- Miltai – 1 valgomasis šaukštas.
- Grietinė – 2-4 valg. š.
- Česnakas – 2-3 skiltelės
- Druska – 1/2 šaukštelio.
- Juodųjų pipirų – pagal skonį
- Augalinis aliejus – 3-4 šaukštai.

Viščiuko krūtinėlę supjaustykite plokštelėmis ir išmuškite plaktuvu.
supjaustyti plonomis juostelėmis
svogūną supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su miltais.
šviežius pomidorus sutarkuoti stambia tarka, pasiliekant odelę, odelę išmeskite, ji mums nereikalinga
.
Turėtų gautis tokia pomidorų tyrė.
pirmiausia nedideliame kiekyje augalinio aliejaus be druskos ir prieskonių apkepkite vištienos krūtinėlę
, sudėkite miltuose išmirkytą svogūną, kepkite dar 2 min.
sudėkite morkas ir viską kartu kepkite dar 2-3 minutes.
tada sudėkite pomidorų tyrę ir prieskonius: druską, juoduosius pipirus.
įpilkite 200 ml vandens ir troškinkite, kol svogūnai bus paruošti
. dabar sudėkite grietinę ir česnaką.
pavirkite apie 2 min. ir išjunkite
, patiekite su bet kokiu garnyru.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

