Cepelinai, dar vadinami dijkukuliais, yra lietuvių ir baltarusių virtuvės patiekalas. Patiekalą galima apibūdinti kaip koldūnus. Tai žalia tešla su mėsos įdaru. Paprastai įdaras yra malta mėsa
. Lietuva labai didžiuojasi šiuo patiekalu. Jį galima rasti kiekviename į nacionalinę virtuvę orientuotame restorane. Zeppelinai patiekiami su grietine, kaip ir koldūnai bei manta
. Zeppelinai yra naujas patiekalo pavadinimas. Jis atsirado Pirmojo pasaulinio karo metais ir siejamas su vokiškų dirižablių pavadinimu
. Papasakosime, kaip pasigaminti cepelinus.
Cepelinų tešlos ingredientai:
- Bulvės – 1 kg;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- krapų – nedidelis ryšulėlis;
- Miltai – 400 g;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Įdarui skirti ingredientai:
- Įdaras – 600 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio.
Cepelinų paruošimas:
Kepkite faršą keptuvėje, kol suminkštės. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į maltą mėsą, kartu pakepinkite ir pasūdykite
. Nuluptas bulves išvirkite, kol suminkštės, ir sutrinkite
.
Į bulvių košę įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir įpilkite augalinio aliejaus.
Susmulkinkite krapus
, supilkite
juos į bulvių košę kartu su miltais ir užminkykite tešlą
.
Suformuokite elastingą tešlos
rutulį, padalykite tešlą į mažus kamuoliukus, iškočiokite juos į tortilijas
.
Į kiekvieną plokštainį dėkite įdaro ir užspauskite vidų.

Dėkite cepelinus į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir virkite, kol išvirs.
Patiekite cepelinus su keptais svogūnais
.

Tai įdomus ir neįprastas pirožkų pakaitalas.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

