Daugelį mėsos rūšių, įskaitant kalakutieną, sunku sumalti mėsmale.
Mano šeima mėgsta kalakutienos patiekalus
ir
man dažnai tenka
iš jos
gaminti maltinukus
.
Neseniai pastebėjau, kad mėsmalė ėmė blogiau dirbti, tenka nuolat valyti ją nuo ant peilio suvyniotų sausgyslių, o mėsmalė nenori normaliai dirbti. Iš
pradžių pamaniau, kad laikas galąsti peilį, bet kai susukau kiaulieną, tada viskas ėjo kaip sviestu patepta.
Pradėjęs nagrinėti šią problemą tinkle, pasinaudojau vienu patarimu: peilis ir grotelės, turi būti glaudžiai prigludę vienas prie kito, kad nebūtų jokių tarpų
.
Patikrinau jūsų – būtent taip ir yra.
Užveržimo veržlė, kuri laiko peilį prie grotelių, turi būti gerai priveržta, kad nebūtų jokių tarpų. Taigi, kai surenkate įrangą. Visada atkreipkite į tai dėmesį.

Kaip greitai susukti kietą mėsą bet kurioje mėsmalėje
- Kalakutieną ir jautieną su gyslomis visada supjaustome mažais gabalėliais. Taip išvengsite, kad ant peilio nesusidarytų daug gyslų;
- jei įmanoma, nuo mėsos nupjauname visas kietumo dalis (venas);
- pirmiausia mėsos gabalėlius kuriam laikui užšaldome šaldiklyje ir tada susukame. Užšaldytą mėsą lengviau susmulkinti.
Šie paprasti patarimai padės greitai susidoroti su bet kokia mėsa ir jums nereikės periodiškai stabdyti malūnėlio ir valyti jo nuo susivijusių gyslų, kurios užkemša groteles.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

