Marinuoti kopūstai yra labai naudingas produktas, kuris tikrai turėtų būti kiekvienoje šeimoje. Dėl konservavimo proceso tokie kopūstai išsaugo daug vitaminų.
Pavyzdžiui, marinuoti kopūstai turi daug vitamino C. Įrodyta, kad geriau kasdien suvalgyti kelis šaukštus konservuotų kopūstų nei gerti vandenį su citrina ar valgyti citrusinius vaisius.
Ypač marinuoti kopūstai naudingi žmonėms, sergantiems avitaminoze arba turintiems nestabilią imuninę sistemą. Be to, šiuose konservuose gausu skaidulinių medžiagų, kurios gerina virškinimo procesą. Į pietus įsidėkite šiek tiek marinuotų kopūstų ir pajusite didesnį sotumą bei ilgiau nejausite alkio
. Pieno rūgšties bakterijos, atsirandančios kopūstų fermentacijos procese, kaip tik prisideda prie skrandžio ir žarnyno veiklos gerinimo.
Papasakosime, kaip paruošti marinuotus kopūstus
.
Ingredientai 3 litrų stiklainiui:
- kopūstai – 2,5 kg;
- pomidorai – 2 kg;
- vandens – 4,5 litro;
- druskos – 1,5 valgomojo šaukšto;
- cukraus – 3 šaukštai;
- 9 % acto – 2 šaukštai.
Marinuotų kopūstų paruošimas:
Kopūstus smulkiai susmulkinkite ir išdėliokite stiklainyje, sluoksnius kaitaliodami su pomidorais. Į stiklainius supilkite verdantį vandenį, palikite kopūstus stiklainiuose po dangteliu kelioms minutėms.
Būtinai uždenkite stiklainį rankšluosčiu, kad nuo temperatūrų skirtumo jis nesuplyštų. Supilkite vandenį atgal į puodą, suberkite druską, cukrų ir actą, vėl užvirinkite.
Supilkite marinatą į stiklainius, sandariai uždarykite sandariu dangteliu ir apverskite
.

Palikite stiklainius po rankšluosčiu, kol visiškai atvės, tada 3-4 savaites laikykite rūsyje.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

