Plikyti ir minkšti ryžių paplotėliai yra paprastas patiekalas, kurį galima paruošti pusryčiams ar popietiniam užkandžiui, kaip priedą prie vakarienės. Pyragėliai gaunasi labai skanūs, švelnūs.
Gaminti reikės šių ingredientų:
- ryžių, 200 g;
- cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
- žiupsnelio druskos;
- vandens ir pieno po 200 ml;
- kiaušiniai, 3 vnt.
Gaminimo procesas
Ryžius sumaišykite su vandeniu ir pienu, druska ir cukrumi, virkite ant silpnos ugnies, kol bus paruošta.
Truputį atvėsinkite košę ir įmuškite į ją kiaušinius. Naudodami panardinamąjį maišytuvą išplakite masę iki visiškos vientisos
masės. Pamirkykite rankas vandenyje ir tik iš ryžių masės suformuokite nedidelius “sūrelius”.
Apvoliokite juos manų kruopose ir džiūvėsėliuose
.

Kepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol paruduos ant silpnos ugnies.

Šiuos koldūnus patiekiu su grietine arba grietinėle, sumaišydama riebią grietinę su cukraus pudra. Labai skanu su medumi, šokolado pasta, smulkintais riešutais su aguonomis ir sultenėmis, užpilti kondensuotu pienu arba lydyta karamele, klevų sirupu ir pan. Cukraus kiekį masėje galite reguliuoti patys, tik nepersistenkite, kad kepant nepradėtų degti dėl didelio cukraus kiekio.

Sveiki, aš esu Laura Kazlauskaitė. Mėgstu kurti receptus, kurie ne tik gardūs, bet ir įkvepiantys išbandyti naujus skonius bei patiekalų derinius. Virtuvė man yra kūrybos vieta, kurioje galiu sujungti tradicijas su naujais atradimais. Savo receptus dalinuosi tinklalapyje Receptunamai.lt, siekdama, kad jie būtų aiškūs, praktiški ir padėtų kiekvienam atrasti džiaugsmą gaminant namuose.

